Унија
синдиката просветних радника Србије

Адмирала Гепрата 10/II-17 11000 Београд | kancelarijausprs@gmail.com | 065/3233-038 065/3233-528

ОПРЕМУ ЗА НАСТАВУ НА ДАЉИНУ

 

Врше се припреме се за нову школску 2020/21. годину. Календар рада је уредно послат од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Увелико се у медијима најављује и наставак одвијања онлајн наставе на јесен.

Питање свих питања је ”КАКО СЕ ИЗВОДИ ОНЛАЈН НАСТАВА”?

Сигурно не преко телевизијских пријемника…

Да ли су чиновници Министарства, када су планирали наредне активности, размишљали са којим средствима ће наставници радити у новој школској години?!

У протеклом периоду, када је требало професионално и одговорно обављати свој посао, наставници ни једног тренутка нису размишљали и све своје ресурсе су ставили на располагање у циљу регуларног завршетка школске године. Уложили су пуно времена, рада, труда, стрпљења, средстава, новца, не би ли допринели вишем циљу образовања у Србији. Трудили су се да испоштују све захтеве и рокове са назнаком ”ХИТНО”.

Сада се питају да ли ће за потребе оваквог вида наставе морати да се довијају на различите начине не би ли своје рачунаре, лаптопове, таблете, телефоне и интернет, уступили својој деци на коришћење, при извођењу наставе, јер (замислите!) и они имају децу школског узраста!!! Да ли се то неко пита или је настављена пракса да се наставнички кадар у овој земљи третира као мање вредан?!

Министарство просвете, науке и технолошког развоја има тачан податак броја запослених у образовању, који се добија увидом у ИС „Доситеј“. У то смо се уверили кроз разне препоруке за различите облике коришћења платформи и алата.

Може се сагледати и колико је рачунара, лаптопова, таблета потребно не би ли се сваком наставнику омогућило средство за поменути рад од куће. Нису потребне никакве анкете које представљају маску реалног стања опремљености школа. Потребно је само мало воље да се проблеми решавају, а не да се стварају.

Или ће се неопремљености наставничког кадра Министарство просвете сетити крајем септембра, октобра… никада…

ИНСИСТИРАМО ДА СЕ СА РЕЧИ ПРЕЂЕ НА ДЕЛА И ДА СЕ НАСТАВНИЦИМА ОМОГУЋЕ РАЧУНАРИ И КВАЛИТЕТАН ИНТЕРНЕТ СА КОЈИМА ЋЕ ИЗВОДИТИ ОНЛАЈН НАСТАВУ!!!

И то са назнаком

”ХИТНО”!

Добривоје Марјановић,члан Председништва Уније синдиката просветних радника Србије


Како ће изгледати настава од септембра?

27. јула 2020.

Јасна М. Јанковић, председница Уније синдиката просветних радника Србије – интервју за Телемастер Како ће изгледати настава од септембра?    


”Просвета има реч” – Други телевизијски серијал

27. јула 2020.

Унија синдиката просветних радника Србије ”Просвета има реч” Други телевизијски серијал


Просвета има реч – Емисија број 24 II циклуса

26. јула 2020.

Просвета има реч – Емисија број 24 II циклуса Унија синдиката просветних радника Србије Милан Милосављевић у улози Бранислава Нушића, српског комедиографа ЗНАЊЕ ИМА ГРАНИЦЕ,…


Јасна Јанковић – Међу нама – Нова С

24. јула 2020.

Јасна Јанковић – Међу нама – Нова С


IB – министров ID 

24. јула 2020.

IB – министров ID или Програм међународне матуре – министрова лична карта Новина названа Програм међународне матуре – IB диплома, пројекат је образовања за школе широм света.…


Scroll