Унија
синдиката просветних радника Србије

Адмирала Гепрата 10/II-17 11000 Београд | kancelarijausprs@gmail.com | 065/3233-038 065/3233-528

РАД ПРЕДШКОЛСКИХ УСТАНОВА

Председник СО ПУ„Олга Јовичић Рита“ из Краљева Дејан Јеротијевић у свом саопштењу наводи да се рад током ванредног стања проглашеног због пандемије одвијао у складу са захтеваним прописима. У установи су колеге редовно дежурале, док се образовно – васпитни рад са децом одвијао онлајн путем. Од дежурства биле су поштеђене колеге са преко 60 година, колегинице са малом децом, као и они који сходно свом здравственом стању припадају категорији осетљивих у погледу могућности обољевања са одређеним степеном комликација.

Установа се припрема за пријем малишана од 11. маја. Колеге су обавиле редован систематски преглед, а просторије за пријем малишана су дезинфиковане. У образовни – васпитни рад у директном контакту у реалном окружењу, биће укључени малишани, чија су оба родитеља радно ангажована, односно о којима нема ко да води бригу.

Како од ресорног министарства није стигло обавештење о кадру који ће бити радно ангажован, односно да ли ће као и током ванредног стања поједине колеге бити поштеђене, о капацитетима установе у погледу радно ангажованог кадра, не може се говорити, али сходно очекиваном броју малишана, негде око 60% од укупног броја, који похађа њихову установу, претпоставка је да неће имати проблема у том погледу.

Портпарол Синдиката образовања Краљево

Марија Стошић


Како ће изгледати настава од септембра?

27. јула 2020.

Јасна М. Јанковић, председница Уније синдиката просветних радника Србије – интервју за Телемастер Како ће изгледати настава од септембра?    


”Просвета има реч” – Други телевизијски серијал

27. јула 2020.

Унија синдиката просветних радника Србије ”Просвета има реч” Други телевизијски серијал


Просвета има реч – Емисија број 24 II циклуса

26. јула 2020.

Просвета има реч – Емисија број 24 II циклуса Унија синдиката просветних радника Србије Милан Милосављевић у улози Бранислава Нушића, српског комедиографа ЗНАЊЕ ИМА ГРАНИЦЕ,…


Јасна Јанковић – Међу нама – Нова С

24. јула 2020.

Јасна Јанковић – Међу нама – Нова С


IB – министров ID 

24. јула 2020.

IB – министров ID или Програм међународне матуре – министрова лична карта Новина названа Програм међународне матуре – IB диплома, пројекат је образовања за школе широм света.…


Scroll