Ljudskost pokrenula naciju

07. oktobra 2014.

Reakcije na priču o profesorki iz Vladičinog Hana koja je donirala kožu učenici.

Predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović posetio je Suzanu Stanković, profesorku koja je svojoj učenici Milici Stanković, povređenoj u saobraćajnoj nesreći, donirala kožu. Mladenović je profesorki obećao pomoć za kupovinu povratnih avionskih karata do Moskve, zahvalio se njoj kao i profesoru Petru Stefanoviću iz Kragujevca, koji je podržao gest profesorke i obezbedio im boravak u glavnom gradu Rusije. Na put bi krenule čim Milica završi lečenje na VMA u Beogradu gde je već šest meseci.

– Nadam se da će se Milica brzo oporaviti. Čekam je da posle teških trenutaka provedemo i neke lepe trenutke u Moskvi – kaže Suzana. Iznenađena je, kaže, medijskom pažnjom i talasom humanosti koji je usledio odmah posle teksta u „Novostima“, koje su krenule tragom vesti Rose Lazović, takođe pacijenta na VMA.

Profesor Petar Stefanović iz Kragujevca je za Suzanu i njenu učenicu obezbedio sedmodnevni boravak u Moskvi, ali je nedostajao novac za avionske karte. Gest profesorke izazvao je pravu reakciju dobrih i humanih ljudi. Kragujevačkom profesoru su stigli pozivi iz Beograda, Valjeva i drugih gradova. Među prvima se javio penzioner iz Beograda Dušan Bucalović, spreman da plati dve povratne karte do Moskve.

– Ganula me ta priča. Supruga i ja smo penzioneri, dogovorili smo se da pomognemo koliko možemo. Potrebno je jedino da nam neko kaže na koji račun da prebacimo novac – kratko nam je u telefonskom razgovoru kazao Bucalović.

Zorica Žugić, prosvetni radnik u penziji iz Valjeva, takođe nudi novčanu pomoć za karte, a spremna je da pomogne i oko troškova daljeg boravka u Moskvi.

RAČUN ZA POMOĆ

Čitaoci „Novosti“ koji žele da pomognu, novac za Milicu i Suzanu mogu da uplate na račun našeg Fonda humanosti – Komercijalna banka: 205 – 5621 – 06.

Izvor: Večernje novosti
PETICIJA UNIJE SPRS – SMANJENJE BROJA UČENIKA U ODELJENJU

POPUSTI ZA ČLANOVE USPRS

Unija sprs logo

PRAVNA SLUŽBA USPRS

PKU – Covid 19

PROSVETA IMA REČ

MOJA PRAVA – PREUZIMANJE

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – TEHNOLOŠKI VIŠAK

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – NEPUNO RADNO VREME

Jedinstvena lista tehnoloških viškova

Lista radnika sa nepotpunim radnim vremenom

Slobodna radna mesta

Odluke o raspisivanju konkursa na određeno i na neodređeno. Sporazumi o preuzimanju zaposlenih Rešenja o izboru kandidata

konkursi

V Faza odobrenih radnih mesta

IV faza odobrenih radnih mesta

III Faza odobrenih radnih mesta

II Faza odobrenih radnih mesta

I Faza odobrenih radnih mesta

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll