БЕДНО, А НЕ БЕЗБЕДНО!

10. септембра 2020.

Унија синдиката: Прва недеља наставе под маскама прошла бедно, а не безбедно

Унија синдиката просветних радника Србије саопштила је да је прва недеља наставе под маскама прошла „бедно“, а не безбедно, како је у то јавност убеђивао министар просвете Младен Шарчевић.

„Да тајминг нове школске године није довољно добар, уверио се и министар лично и то посредством снимака које добија сваки дан, како је изјавио за медије, на којима су ученици и наставници без маски“, наводи се у саопштењу.

За прва три дана наставе, Шарчевић је сменио три директора и најавио појачани надзор просветне инспекције од понедељка, 7. септембра.

Маске за ученике и запослене у школама није обезбедило ресорно Министарство, или бар не у већем броју, него су родитељи ученика и наставници ти који свакодневно и самостално обезбеђују маске, указује УСПРС.

Дезинфекциона средства која су школе од локалних самоуправа добиле на литре, унутар школе се деле на кашичице, не би ли дуже трајала, указује се у саопштењу.

„Министру је много једноставније да могуће носиоце заразе, окарактерише као недисциплиноване, а да при томе нису прописане одређене дисциплинске мере којима би школе санкционисале непоштовање мера заштите на којима инсистира како медицински тим Кризног штаба, тако и министар лично“, указују у УСПРС.

Извор: ФоНет
Unija sprs logo

МОЈА ПРАВА – ПРЕУЗИМАЊЕ

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – ТЕХНОЛОШКИ ВИШАК

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – НЕПУНО РАДНО ВРЕМЕ

Јединствена листа технолошких вишкова

Листа радника са непотпуним радним временом

Слободна радна места

Одлуке о расписивању конкурса на одређено и на неодређено. Споразуми о преузимању запослених Решења о избору кандидата

konkursi

III Фаза одобрених радних места

II Фаза одобрених конкурса

I Фаза одобрених радних места

Просвета има реч

Website design: ATEC Technologies
Scroll