„Knjiga, ti i ja“

04. avgusta 2022.

Novi Zakon o racionalizaciji u školama koji će se primenjivati od septembra podrazumevaće kombinovanu nastavu za učenike od 5. do 8. razreda, odnosno u školama sa manjim brojem učenika, gde po odeljenju ima manje od 10 učenika vršiće se spajanje viših razreda. To u praksi znači da će u školama u manjim sredinama, u istoj učionici sedeti đaci petog i sedmog razreda, a nastavnik je prinuđen da čas pripremi tako da niko nije na gubitku, a da li je to moguće? Odgovor na ovo pitanje pokušaće da nam da Jasna Janković, predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.

Da li će novi Zakon o racionalizaciji u školama uticati na kvalitet stečenih znanja učenika, ali i na opstanak škola u manjim sredinama tema je našeg Pitanja jutra.

Posetićemo ovog jutra i Biblioteku „Centar za kulturu“ u Kladovu koja je raspisala 10. jubilarni nagradni foto-konkurs „Knjiga, ti i ja“. O uslovima konkursa za naš program govoriće direktorka Biblioteke, Žaklina Nikolić.

Izvor: RTS
PETICIJA UNIJE SPRS – SMANJENJE BROJA UČENIKA U ODELJENJU

POPUSTI ZA ČLANOVE USPRS

Unija sprs logo

PRAVNA SLUŽBA USPRS

PKU – Covid 19

PROSVETA IMA REČ

MOJA PRAVA – PREUZIMANJE

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – TEHNOLOŠKI VIŠAK

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – NEPUNO RADNO VREME

Jedinstvena lista tehnoloških viškova

Lista radnika sa nepotpunim radnim vremenom

Slobodna radna mesta

Odluke o raspisivanju konkursa na određeno i na neodređeno. Sporazumi o preuzimanju zaposlenih Rešenja o izboru kandidata

konkursi

V Faza odobrenih radnih mesta

IV faza odobrenih radnih mesta

III Faza odobrenih radnih mesta

II Faza odobrenih radnih mesta

I Faza odobrenih radnih mesta

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll