KONKRETNO – NIŠTA!

27. avgusta 2020.

SAOPŠTENJE SA DANAŠNJEG SASTANKA

Danas je u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja bio upriličen sastanak sindikata prosvete i predstavnika prosvetnih vlasti. Uniju sindikata prosvetnih radnika Srbije predstavljao je Vladimir Adžić, član Predsedništva USPRS.

Sa druge strane stola sedeli su: Milan Pašić, pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje, Aleksandar Pajić i Miloš Blagojević, savetnici ministra. U suštini, pošto su svi problemi prosvete koji su ikada postojali, „rešeni“ u mandatu Mladena Šarčevića, naš predlog za odlaganje početka školske godine je bespredmetan. Sve je u redu, a ono što nije u redu, biće u redu. To bi otprilike bio stav o možda jedinom izlazu kojim bismo dobili na vremenu da se bolje organizujemo.

To što je na prošlom sastanku sa predstavnicima zaposlenih u školama, ministar prosvete sedeo 15 minuta, a na ovom se nije ni pojavio, govori i o njemu i o nama. Što se ostalih tema tiče, osim poređenja sa švedskim školama, na koje je besmisleno trošiti reči, toplomera nema, viziri su za poneko dete, kvadratura je velika za čišćenje, ali direktori će sve to rešiti. Oni su poznati kao vrlo sposobni. Saznali smo da su, po mišljenju UNICEF-a, deca najugroženija kategorija u školi. Tako da, drage koleginice i kolege, idila je sveopšta i beskrajna.

Lokalne samouprave će dnevno opskrbiti 110 hiljada nastavnika maskama, tako kažu u Ministarstvu prosvete, pa to puta pet, za jednu nedelju, pa sve to puta četiri za ceo mesec. Zdravstvena situacija će se pratiti i procenjivati na 15 dana. Sve u svemu, blago nama, dok nas korona ne dotakne, a onda, pa u hodu ćemo, šta je tu sporno!?

S poštovanjem,

U Čačku, ruk. Resora za finansije, analitiku i članstvo USPRS – a
27. avgusta 2020. Vladimir Adžić
PETICIJA UNIJE SPRS – SMANJENJE BROJA UČENIKA U ODELJENJU

POPUSTI ZA ČLANOVE USPRS

Unija sprs logo

PRAVNA SLUŽBA USPRS

PKU – Covid 19

PROSVETA IMA REČ

MOJA PRAVA – PREUZIMANJE

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – TEHNOLOŠKI VIŠAK

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – NEPUNO RADNO VREME

Jedinstvena lista tehnoloških viškova

Lista radnika sa nepotpunim radnim vremenom

Slobodna radna mesta

Odluke o raspisivanju konkursa na određeno i na neodređeno. Sporazumi o preuzimanju zaposlenih Rešenja o izboru kandidata

konkursi

V Faza odobrenih radnih mesta

IV faza odobrenih radnih mesta

III Faza odobrenih radnih mesta

II Faza odobrenih radnih mesta

I Faza odobrenih radnih mesta

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll