KRAGUJEVAC – PROTEST USPRS

01. septembra 2022.

Štrajk ili ne? Kako se odvija nastava u školama Šumadijskog okruga

U školama koje pripadaju teritoriji Šumadijskog upravnog okruga, kojih je 63, danas se različito odvija nastava – deo prosvetara je u štrajku i drži časove od 30 minuta, a deo njih ne štrajkuje.

Prema podacima koje je portal InfoKG dobio iz Školske uprave, od 63 škole koje pripadaju Šumadijskom upravnom okrugu, u 26 nema nikakvog štrajka. U 21. školi svi prosvetari štrajkuju, pa časovi traju 30 minuta. U 16 škola štrajkuje se delimično što znači da neko drži časove od 30, a neko od 45 minuta.

Inače, članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije skraćenjem časova i okupljanjima u više od 15 gradova danas izražavaju protest zbog položaja, kako materijalnog, tako i društvenog svih zaposlenih u prosveti, saopštio je taj sindikat.

U školskim klupama danas prvi put 1703 učenika u Kragujevcu

„Vaspitači, učitelji, nastavnici, profesori, stručni saradnici, tetkice, domari, administrativni radnici, sekretari škola i svi zaposleni danas poručuju da se o stubu društva – obrazovanju dece, vodi dezorijentisana i deklarativna politika“, navodi se u saopštenju.

„Čekajući novog ministra, u slaboj nadi da će sledeća Vlada Srbije razumeti šta mi danas tražimo, širu javnost obaveštavamo da vodimo borbu za svako dete“, dodaje se.

Izvor: INFO KG
POPUSTI ZA ČLANOVE USPRS

PETICIJA UNIJE SPRS – SMANJENJE BROJA UČENIKA U ODELJENJU

Unija sprs logo

PRAVNA SLUŽBA USPRS

PKU – Covid 19

PROSVETA IMA REČ

MOJA PRAVA – PREUZIMANJE

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – TEHNOLOŠKI VIŠAK

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – NEPUNO RADNO VREME

Jedinstvena lista tehnoloških viškova

Lista radnika sa nepotpunim radnim vremenom

Slobodna radna mesta

Odluke o raspisivanju konkursa na određeno i na neodređeno. Sporazumi o preuzimanju zaposlenih Rešenja o izboru kandidata

konkursi

VI Faza odobrenih radnih mesta

V Faza odobrenih radnih mesta

IV faza odobrenih radnih mesta

III Faza odobrenih radnih mesta

II Faza odobrenih radnih mesta

I Faza odobrenih radnih mesta

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll