KRAGUJEVAC – UGROŽENI ŽIVOT I ZDRAVLJE SVIH UČESNIKA

01. septembra 2020.
Zaposleni u kragujevačkim osnovnim i srednjim školama, članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Kragujevca, obaveštavaju javnost da školska 2020/2021. godina počinje u neuobičajenim i do sada nezabeleženim uslovima, okolnostima u kojima su ugroženi zdravlje i životi svih učesnika u obrazovnom procesu.
Uprkos najavama prosvetnih vlasti o pripremljenom početku školske godine, razrađenom do u „sitna crevca“, sveobuhvatan i precizan plan rada i aktivnosti je potpuno izostao.
Zaposlenima u školama su tokom avgusta upućena nebrojena „stručna uputstva“ o organizaciji obrazovnog procesa, preopširna, nejasna i uglavnom nepotrebna. Ona koja su nam potrebna su izostala, tako da nastavnicima i administrativno tehničkom osoblju ne preostaje ništa drugo do da se snalaze i improvizuju.
Naše snalaženje u realizaciji nastavnih planova i nastavnih sadržaja ni ovog puta neće izostati. Improvizacija po pitanju zaštite zdravstveno ugroženih, hroničnih bolesnika među zaposlenima u školama je ipak, nedopustiva. Dodatno radno opterećenje nastavnika ( naročito učitelja u celodnevnoj nastavi) je izvan važeće zakonske regulative, ali našem poslodavcu ne pada napamet privremeno angažovanje radnika zbog povećanog obima poslova.
Svaki naš pokušaj da učestvujemo u rešavanju problema,naše mišljenje i dobronamerni predlog, da bi početak školske godine možda trebalo odložiti, grubo je odbačen kao neosnovan.
Potrudili smo se da Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kao i čitavu javnost upozorimo na visok nivo opasnosti od nedovoljno dobro pripremljenog početka rada škola. Postoji prevelika verovatnoća da stvari krenu u neželjenom smeru.
Najiskrenije bismo želeli da ovoga puta ne budemo u pravu, kao i da se naša strahovanja ne obistine.
U Kragujevcu, 1.9.2020.
Za USPRK, Ljiljana MiletićPETICIJA UNIJE SPRS – SMANJENJE BROJA UČENIKA U ODELJENJU

POPUSTI ZA ČLANOVE USPRS

Unija sprs logo

PRAVNA SLUŽBA USPRS

PKU – Covid 19

PROSVETA IMA REČ

MOJA PRAVA – PREUZIMANJE

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – TEHNOLOŠKI VIŠAK

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – NEPUNO RADNO VREME

Jedinstvena lista tehnoloških viškova

Lista radnika sa nepotpunim radnim vremenom

Slobodna radna mesta

Odluke o raspisivanju konkursa na određeno i na neodređeno. Sporazumi o preuzimanju zaposlenih Rešenja o izboru kandidata

konkursi

V Faza odobrenih radnih mesta

IV faza odobrenih radnih mesta

III Faza odobrenih radnih mesta

II Faza odobrenih radnih mesta

I Faza odobrenih radnih mesta

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll