NAMETANJE PARTIJSKE DIREKTORKE!

03. oktobra 2020.

Prosvetni radnici i građani PROTESTOVALI ISPRED OPŠTINE RAKOVICA zbog nametanja PARTIJSKE DIREKTORKE U ŠKOLI ‘IVO ANDRIĆ’

Nekoliko stotina prosvetnih radnika, roditelja i građana sinoć se, opet, pod sloganom “Ne damo Ivu”, nakon protesne šetnje okupilo ispred beogradske opštine Rakovica zbog samovolje lokalnih moćnika i ćutanja ministra prosvete, Mladena Šarčevića, i da bi tako odbranili ubedljivu odluku Nastavničkog veća i Školskog odbora njihove škole “Ivo Andrić”da im direktorka bude izabrana koleginica i nastavnica srpskog jezika, Dragana Dejanović Kovaćević, a ne nametnuti partijski v.d. izaslanik. Sinoć su najavili i novi protest, sledećeg petka 9. oktobra u 12 časova, kada im je inače i Dan škole, pa žele da ga “proslave” ispred svoje opštine Rakovica!
Podsetili su sinoć vlast u opštini Rakovica na nedavno predate primerke peticije, njima i Ministarstvu prosvete, sa 2.278 potpisa nastavnika, roditelja i građana podrške zaposlenima u školi „Ivo Andrić“ i njihovom pravu da izaberu direktora po regularnim uslovima a ne partijskoj samovolji lokalnih političara.

Kao i na prošlom protestu sa duhovitim transparentima i urnebesnim igrokazom “Kad porastem biću v.d.”, lucidnu aluziju na desetomesečnu bahatost političara iz lokalne samouprave sinoć je, čini se, dostignuti viši nivo njihove kreacije novi performansom “Pokušaj vladavine male v.d.” , koji je takođe, preko noći, postao hit na popularnom Jutjubu.

-Iz opštine nas niko nije dočekao, pa ni obratio, povodom naših dopisa pa ćemo morati još češće da ih ovako posećujemo, kao bi nas bolje čuli i videli. Naš novi igrokaz “Pokušaj vladavine male v.d.”ilustruje kako izgleda trenutna situacija u našoj školi ali i u svim školama u kojima postavljaju ljude sa strane, koji nas ne poznaju i nemaju kompetencije za rukovođenje. Ovaj naš film prikazuje i podsećanje kako se pronalaze v.d. direktori u državi, a posebno u našoj opštini. Zanimljivo je i to što su u našim institucijama pune stranice e-mail adresama i telefonima kome da se obratimo za pomoć i razgovor, ali se izgleda teško odgovara na te pozovi ili se to radi samo selektivno. Sledećeg petka, 9.oktobra, imaćemo novu šetnju od Japanskog parka do opštine, kada se nadamo da će nas bolje čuti, jer će to biti u radno vreme , – priča za Glas javnosti nakon sinoćnje šetnje i protesta Sandra Radovanović, predstavnik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije u školi “ Ivo Andrić“.

Još jednom vredi podsetiti da je Osnovna škola “Ivo Andrić” iz Rakovice proglašena u deset najboljih škola u Srbiji, čijih je, takođe, desetak nastavnika kao uzornih predavača, snimalo emisije za onlajn nastavu koju svi đaci u državi prate preko Radio-televizije Srbije. Izgleda da im se jedino ne može oprostiti “mana” što nisu pod partijskom kontrolom lokalnih funkcionera, koji im, sada već, 11 meseci nameću volju rešenjima v.d. direktora, dok ministar prosvete, Mladen Šarčević, kome je i zakonska obaveza da razreši ovakav slučaj, uporno ne osvrće na ovaj problem. Prosvetni radnici iz škole “Ivo Andrić”, roditelji đaka i građani Rakovice očigedno su, kako vidimo iz nedelje u nedelju, istrajni u nameri da – ne daju “Ivu”.

Izvor: Glas javnosti
PETICIJA UNIJE SPRS – SMANJENJE BROJA UČENIKA U ODELJENJU

POPUSTI ZA ČLANOVE USPRS

Unija sprs logo

PRAVNA SLUŽBA USPRS

PKU – Covid 19

PROSVETA IMA REČ

MOJA PRAVA – PREUZIMANJE

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – TEHNOLOŠKI VIŠAK

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – NEPUNO RADNO VREME

Jedinstvena lista tehnoloških viškova

Lista radnika sa nepotpunim radnim vremenom

Slobodna radna mesta

Odluke o raspisivanju konkursa na određeno i na neodređeno. Sporazumi o preuzimanju zaposlenih Rešenja o izboru kandidata

konkursi

V Faza odobrenih radnih mesta

IV faza odobrenih radnih mesta

III Faza odobrenih radnih mesta

II Faza odobrenih radnih mesta

I Faza odobrenih radnih mesta

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll