НАМЕТАЊЕ ПАРТИЈСКЕ ДИРЕКТОРКЕ!

03. октобар 2020.

Просветни радници и грађани ПРОТЕСТОВАЛИ ИСПРЕД ОПШТИНЕ РАКОВИЦА због наметања ПАРТИЈСКЕ ДИРЕКТОРКЕ У ШКОЛИ ‘ИВО АНДРИЋ’

Неколико стотина просветних радника, родитеља и грађана синоћ се, опет, под слоганом “Не дамо Иву”, након протесне шетње окупило испред београдске општине Раковица због самовоље локалних моћника и ћутања министра просвете, Младена Шарчевића, и да би тако одбранили убедљиву одлуку Наставничког већа и Школског одбора њихове школе “Иво Андрић”да им директорка буде изабрана колегиница и наставница српског језика, Драгана Дејановић Коваћевић, а не наметнути партијски в.д. изасланик. Синоћ су најавили и нови протест, следећег петка 9. октобра у 12 часова, када им је иначе и Дан школе, па желе да га “прославе” испред своје општине Раковица!
Подсетили су синоћ власт у општини Раковица на недавно предате примерке петиције, њима и Министарству просвете, са 2.278 потписа наставника, родитеља и грађана подршке запосленима у школи „Иво Андрић“ и њиховом праву да изаберу директора по регуларним условима а не партијској самовољи локалних политичара.

Као и на прошлом протесту са духовитим транспарентима и урнебесним игроказом “Кад порастем бићу в.д.”, луцидну алузију на десетомесечну бахатост политичара из локалне самоуправе синоћ је, чини се, достигнути виши ниво њихове креације нови перформансом “Покушај владавине мале в.д.” , који је такође, преко ноћи, постао хит на популарном Јутјубу.

-Из општине нас нико није дочекао, па ни обратио, поводом наших дописа па ћемо морати још чешће да их овако посећујемо, као би нас боље чули и видели. Наш нови игроказ “Покушај владавине мале в.д.”илуструје како изгледа тренутна ситуација у нашој школи али и у свим школама у којима постављају људе са стране, који нас не познају и немају компетенције за руковођење. Овај наш филм приказује и подсећање како се проналазе в.д. директори у држави, а посебно у нашој општини. Занимљиво је и то што су у нашим институцијама пуне странице е-маил адресама и телефонима коме да се обратимо за помоћ и разговор, али се изгледа тешко одговара на те позови или се то ради само селективно. Следећег петка, 9.октобра, имаћемо нову шетњу од Јапанског парка до општине, када се надамо да ће нас боље чути, јер ће то бити у радно време , – прича за Глас јавности након синоћње шетње и протеста Сандра Радовановић, представник Уније синдиката просветних радника Србије у школи “ Иво Андрић“.

Још једном вреди подсетити да је Основна школа “Иво Андрић” из Раковице проглашена у десет најбољих школа у Србији, чијих је, такође, десетак наставника као узорних предавача, снимало емисије за онлајн наставу коју сви ђаци у држави прате преко Радио-телевизије Србије. Изгледа да им се једино не може опростити “мана” што нису под партијском контролом локалних функционера, који им, сада већ, 11 месеци намећу вољу решењима в.д. директора, док министар просвете, Младен Шарчевић, коме је и законска обавеза да разреши овакав случај, упорно не осврће на овај проблем. Просветни радници из школе “Иво Андрић”, родитељи ђака и грађани Раковице очигедно су, како видимо из недеље у недељу, истрајни у намери да – не дају “Иву”.

Извор: Глас јавности




КАНЦЕЛАРИЈА УСПРС: 065/944 2000

Unija sprs logo

ПРАВНА СЛУЖБА УНИЈЕ СПРС: pravnik2usprs@gmail.com pravnik3usprs@gmail.com usprspravnik@gmail.com

ЧЛАНОВИ УСПРС РАДНИХ ПОДГРУПА ПРИ ШКОЛСКИМ УПРАВАМА

Јединствена листа технолошких вишкова

Листа радника са непотпуним радним временом

Слободна радна места

МОЈА ПРАВА – ПРЕУЗИМАЊЕ

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – ТЕХНОЛОШКИ ВИШАК

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – НЕПУНО РАДНО ВРЕМЕ

ПОПУСТИ ЗА ЧЛАНОВЕ УСПРС

ПЕТИЦИЈА УНИЈЕ СПРС – СМАЊЕЊЕ БРОЈА УЧЕНИКА У ОДЕЉЕЊУ

ПКУ – Covid 19

ПРОСВЕТА ИМА РЕЧ

Одлуке о расписивању конкурса на одређено и на неодређено. Споразуми о преузимању запослених Решења о избору кандидата

konkursi

VII Фаза одобрених радних места

VI Фаза одобрених радних места

V Фаза одобрених радних места

IV фаза одобрених радних места

III Фаза одобрених радних места

II Фаза одобрених радних места

I Фаза одобрених радних места

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll