Nezakoniti tehnološki viškovi

14. septembra 2020.

U Elektrotehničkoj školi „Mihajlo Pupin“ zaposleni koji su proglašeni tehnološkim viškom, uskraćeni su da svoje norme popune u drugim školama, jer procedura nije urađena prema zakonu i reč Sindikata ponovo nije ispoštovana, rečeno je danas na konferenciji Ujedninjenih sindikata prosvetnih radnika Vojvodine,.

Svake godine u junu vrši se bodovanje za tehnološke viškove u Elektrotehničkoj školi “Mihajlo Pupin”, međutim ove godine to nije urađeno pa je neke zaposlene nakon kolektivnog godišnjeg odmora u avgustu zatekla vest da će postati tehnološki viškovi, odnosno ostati bez jednog dela norme.

Iako je čitav proces trebao biti završen do 15. avgusta, krajem avgusta, stiglo je obaveštenje da je imenovana komisija za bodovanje od strane Školskog odbora, pa je Sindikat škole “Mihajlo Pupin” na Izršnom odboru odlučio da ta rešenja ne prihvati jer ceo postupak o tehnološkim viškovima nije bio pokrenut u skladu sa zakonom.

Sanja Bandin, nastavnica sociologije u Elektrotehničkoj školi “Mihajlo Pupin”, samohrana majka, u školi je od 2007. godine primljena na neodređeno vreme, predaje na srpskom i mađarskom jeziku, a ove godine dobila je rešenje da je tehnološki višak, odnosno ostala je da radi sa 60% norme i značajnim smanjenjem primanja, a zbog propusta škole u proceduri, sada joj je uskraćeno da u nekoj drugoj školi popuni svoju normu.

U dopisu o štrajku Sindikat škole je tražio da se pokrene odgovornost lica koje je odgvorno za popunjavanje baze Dositej, tj. informacioni sistem slobodnih radnih mesta, tehnololških viškova i nepune norme, a s obzirom na to da ovo nije urađeno u skladu sa zakonom zaposlenima je uskraćeno da budu proglašeni tehnološkom viškovima, odnosno nemjau mogućnost dopune norme u drugoj školi.

Sindikat škole zatražio je pomoć nadležnih institucija, a o daljim koracima i sprovođenju radikalnijih mera, kako bi se ovaj slučaj što pre rešio, odlučiće na sledećem Izvršnom odboru.

Izvor: Kanal 9
PETICIJA UNIJE SPRS – SMANJENJE BROJA UČENIKA U ODELJENJU

POPUSTI ZA ČLANOVE USPRS

Unija sprs logo

PRAVNA SLUŽBA USPRS

PKU – Covid 19

PROSVETA IMA REČ

MOJA PRAVA – PREUZIMANJE

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – TEHNOLOŠKI VIŠAK

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – NEPUNO RADNO VREME

Jedinstvena lista tehnoloških viškova

Lista radnika sa nepotpunim radnim vremenom

Slobodna radna mesta

Odluke o raspisivanju konkursa na određeno i na neodređeno. Sporazumi o preuzimanju zaposlenih Rešenja o izboru kandidata

konkursi

V Faza odobrenih radnih mesta

IV faza odobrenih radnih mesta

III Faza odobrenih radnih mesta

II Faza odobrenih radnih mesta

I Faza odobrenih radnih mesta

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll