Нисмо супротстављене стране

04. новембра 2020.

Ружић поручио просветним синдикатима: Нисмо супротстављене стране, већ партнери

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић одржао је први састанак са председницима четири репрезентативна синдиката у просвети, након ког је закључио да они нису супротстављене стране већ партнери.
„Желим да отворим здраву комуникацију, да се разумемо, споразумемо, да отворимо дијалог и да заступамо интересе запослених у просвети и подигнемо квалитет образовања“, казао је Ружић, саопштило је министарство.

Он је похвалио рад просветних радника који су исказали спремност да се настава редовно одржава и да, како је навео, „Србија успе што је мало ко успео у Европи“, да школска година почне на време, да се одвија без прекида, као и да се и просветни радници и ученици, понашају одговорно и поштују мере заштите.

Ружић, који долази са места министра државне управе и локалне самоуправе, где је координисао реформом система плата, истакао је значај те реформе за фер и транспарентну расподелу средстава и уважавање запослених.
На питање представника синдиката о наставку преговора, министар је истакао да ће се они наставити у договору са ресорним министарствима.

Представници синдиката пожелели су министру добродошлицу, предочили проблеме са којима се сусрећу и изразили наду да ће их заједнички решавати.

Састанку су присуствовали Валентина Илић из Синдиката образовања Србије, Слободан Брајковић из Синдиката радника у просвети Србије, Јасна Јанковић из Уније синдиката просветних радника и Томислав Живановић из Гранског синдиката просветних радника Србије „Независност“.

Извор: Н1
Unija sprs logo

ПКУ – Covid 19

ПРОСВЕТА ИМА РЕЧ

МОЈА ПРАВА – ПРЕУЗИМАЊЕ

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – ТЕХНОЛОШКИ ВИШАК

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – НЕПУНО РАДНО ВРЕМЕ

Јединствена листа технолошких вишкова

Листа радника са непотпуним радним временом

Слободна радна места

Одлуке о расписивању конкурса на одређено и на неодређено. Споразуми о преузимању запослених Решења о избору кандидата

konkursi

IV фаза одобрених радних места

III Фаза одобрених радних места

II Фаза одобрених радних места

I Фаза одобрених радних места

Website design: ATEC Technologies
Scroll