Novi protest protiv stranačkog direktora

01. oktobra 2020.

Zaposleni u OŠ „Ivo Andrić“ i roditelji đaka ove škole sutra ispred Opštine Rakovica

Ni posle tri nedelje od kada su predali peticiju sa više od 2.000 potpisa, u kojoj traže da za direktorku škole bude izabrana Dragana Dejanović Kovačević, nastavnica koja je dobila podršku i Nastavničkog veća i Školskog odbora, zaposleni u OŠ „Ivo Andrić“ i predstavnici Saveta roditelja te škole nisu dobili nikakav odgovor ni iz Opštine Rakovica, niti iz Ministarstva prosvete.

Nezadovoljni što se na čelu ove obrazovne ustanove i dalje nalazi v.d. direktorka, za koju tvrde da nije stručna da vodi školu, Savet roditelja će sutra u 18 sati organizovati novi protest i šetnju do Opštine Rakovica.

Negodovanje kolektiva ove osmoletke traje više od mesec dana, a to što je do sada izostala bilo kakva reakcija nadležnih predsednica sindikata u OŠ „Ivo Andrić“ Sandra Radovanović objašnjava rečima: „Očigledno je da njima nije stalo do obrazovanja, niti kako škole funkcionišu“.

Bez obzira na to, nastavnici i roditelji ne žele da za direktora bude postavljena stranačka ličnost i poručuju da će se boriti protiv upliva politike u škole. Najavljuju i da će Dan škole, koji obeležavaju 9. oktobra, provesti ispred Opštine Rakovica, a ne isključuju ni mogućnost radikalizacije protesta, što su početkom školske godine predlagali roditelji učenika ove osmoletke.

Izbor direktora je u nadležnosti ministra prosvete koji nije potpisao rešenje kandidatkinji koja je dobila većinu na Nastavničkom veću i Školskom odboru, već je lopticu prebacio na lokalnu samoupravu, poručivši da opština i škola treba da reše navodni spor.

Nastavnici su više puta istakli da nikakav problem sa opštinom ranije nisu imali, ali se nezvanično pominje da je pozadina cele priče neslaganje lokalne vlasti sa prethodnim direktorom Milanom Pašićem, koji je sa te funkcije postavljen za pomoćnika ministra prosvete.

Upućeni kažu da je to razlog zašto Pašić sa pozicije na kojoj se trenutno nalazi nije uspeo da „izdejstvuje“ da ga nasledi neko iz kolektiva.

Međutim, niko od zvaničnika do sada nije ni potvrdio, ni demantovao ove navode, a naši raniji pokušaji da dobijemo komentar zašto Dejanović Kovačević nije podobna da bude direktorka, ostali su uzaludni.

Kako su nam rekli u školi, novi konkurs za izbor direktora još nije raspisan, niti je v.d. direktorka sazvala sednicu Nastavničkog veća na kojoj treba da se glasa o novim članovima Školskog odbora.

Izvor: Danas
POPUSTI ZA ČLANOVE USPRS

PETICIJA UNIJE SPRS – SMANJENJE BROJA UČENIKA U ODELJENJU

Unija sprs logo

PRAVNA SLUŽBA USPRS

PKU – Covid 19

PROSVETA IMA REČ

MOJA PRAVA – PREUZIMANJE

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – TEHNOLOŠKI VIŠAK

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – NEPUNO RADNO VREME

Jedinstvena lista tehnoloških viškova

Lista radnika sa nepotpunim radnim vremenom

Slobodna radna mesta

Odluke o raspisivanju konkursa na određeno i na neodređeno. Sporazumi o preuzimanju zaposlenih Rešenja o izboru kandidata

konkursi

VI Faza odobrenih radnih mesta

V Faza odobrenih radnih mesta

IV faza odobrenih radnih mesta

III Faza odobrenih radnih mesta

II Faza odobrenih radnih mesta

I Faza odobrenih radnih mesta

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll