Unija sprs logo

МОЈА ПРАВА – ПРЕУЗИМАЊЕ

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – ТЕХНОЛОШКИ ВИШАК

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – НЕПУНО РАДНО ВРЕМЕ

Јединствена листа технолошких вишкова

Листа радника са непотпуним радним временом

Слободна радна места

Одлуке о расписивању конкурса на одређено и на неодређено. Споразуми о преузимању запослених Решења о избору кандидата

konkursi

III Фаза одобрених радних места

II Фаза одобрених конкурса

I Фаза одобрених радних места

Просвета има реч

Опрему за наставу на даљину

20. јула 2020.

Opremu za nastavu na daljinu

Врше се припреме се за нову школску 2020/21. годину. Календар рада је уредно послат од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Увелико се у медијима најављује и наставак одвијања онлајн наставе на јесен.

Питање свих питања је ”КАКО СЕ ИЗВОДИ ОНЛАЈН НАСТАВА”?

Сигурно не преко телевизијских пријемника…

Да ли су чиновници Министарства, када су планирали наредне активности, размишљали са којим средствима ће наставници радити у новој школској години?!

У протеклом периоду, када је требало професионално и одговорно обављати свој посао, наставници ни једног тренутка нису размишљали и све своје ресурсе су ставили на располагање у циљу регуларног завршетка школске године. Уложили су пуно времена, рада, труда, стрпљења, средстава, новца, не би ли допринели вишем циљу образовања у Србији. Трудили су се да испоштују све захтеве и рокове са назнаком ”ХИТНО”.

Сада се питају да ли ће за потребе оваквог вида наставе морати да се довијају на различите начине не би ли своје рачунаре, лаптопове, таблете, телефоне и интернет, уступили својој деци на коришћење, при извођењу наставе, јер (замислите!) и они имају децу школског узраста!!! Да ли се то неко пита или је настављена пракса да се наставнички кадар у овој земљи третира као мање вредан?!

Министарство просвете, науке и технолошког развоја има тачан податак броја запослених у образовању, који се добија увидом у ИС „Доситеј“. У то смо се уверили кроз разне препоруке за различите облике коришћења платформи и алата.

Може се сагледати и колико је рачунара, лаптопова, таблета потребно не би ли се сваком наставнику омогућило средство за поменути рад од куће. Нису потребне никакве анкете које представљају маску реалног стања опремљености школа. Потребно је само мало воље да се проблеми решавају, а не да се стварају.

Или ће се неопремљености наставничког кадра Министарство просвете сетити крајем септембра, октобра… никада…

ИНСИСТИРАМО ДА СЕ СА РЕЧИ ПРЕЂЕ НА ДЕЛА И ДА СЕ НАСТАВНИЦИМА ОМОГУЋЕ РАЧУНАРИ И КВАЛИТЕТАН ИНТЕРНЕТ СА КОЈИМА ЋЕ ИЗВОДИТИ ОНЛАЈН НАСТАВУ!!!

И то са назнаком

”ХИТНО”!

Добривоје Марјановић,члан Председништва Уније синдиката просветних радника Србије
Website design: ATEC Technologies
Scroll