PANČEVO – TRAŽIMO VEĆA IZDVAJANJA ZA OBRAZOVANJE

04. novembra 2020.

Pančevački prosvetari se pridružili zahtevima Unije sindikata prosvetnih radnika

Predstavnici Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije danas su u pančevačkom Gradskom parku obavestili novinare o zahtevima koje su uputili premijerki, ministru prosvete, ministru finansija i ministarki državne uprave i lokalne samouprave.

Kako nam je rekao Miloje Marković, predsednik Asocijacije prosvetnih radnika Pančevo,Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije od nove Vlade traži da u budžetu za narednu godinu planira veća izdvajanja za prosvetu, isplatu 30.000 dinara za šest Svetosavskih nagrada predviđenih potpisanim Sporazumom o rešavanju spornih pitanja kao i 25.000 dinara iz ušteda predviđenih potpisanim sporazumom, korigovanje koeficijenata nenastavnom osoblju, pomoćnom osoblju kao i plaćanje angažovanja i putnih troškova članovima i podgrupama pri školskim upravama. Dugovanja prema zaposlenima u prosveti se nagomilavaju i godinama ne rešavaju. Ona proističu iz potpisanog sporazuma kako sa Vladom Srbije tako i sa Ministarstvom prosvete.

Prema Markovićevim rečima oni ne razmišljaju o obustavi rada, jer kako objašnjava, u ovoj situaciji (pandemija) to ne bi bilo svrsishodno.

Izvor: 013 Info
Unija sprs logo

PRAVNA SLUŽBA USPRS

PKU – Covid 19

PROSVETA IMA REČ

MOJA PRAVA – PREUZIMANJE

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – TEHNOLOŠKI VIŠAK

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – NEPUNO RADNO VREME

Jedinstvena lista tehnoloških viškova

Lista radnika sa nepotpunim radnim vremenom

Slobodna radna mesta

Odluke o raspisivanju konkursa na određeno i na neodređeno. Sporazumi o preuzimanju zaposlenih Rešenja o izboru kandidata

konkursi

IV faza odobrenih radnih mesta

III Faza odobrenih radnih mesta

II Faza odobrenih radnih mesta

I Faza odobrenih radnih mesta

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll