Професор Звонимир Јовић позвао просветне раднике да туже државу

11. март 2021.

Професор из Зрењанина Звонимир Јовић позвао је запослене у просвети да туже државу због неплаћања рада по индивидуалном образовном плану (ИОП). Јовић је, иначе, потпредседник Уније синдиката просветних радника Србије.

Влада Републике Србије је, наиме, на прошлонедељној седници донела одлуку о промени Уредбе о коефицијентима за обрачун и исплату плата запослених у јавним службама. Овом уредбом се у основним и средњим школама укида додатак запосленима који раде са децом по индивидуалном образовном плану.

– До сада је у свим преговорима са Владом Србије и нашим захтевима да се поменути документ промени и реши проблем зарада, пре свега административних радника, ова уредба била „Свето писмо“. О њој није могло да се расправља. Ова промена поново показује однос државе према просветним радницима и начин како се ствари решавају – оценио је Звонимир Јовић.

Према његовим речима, када је синдикат указивао на проблем са плаћањем запослених који раде по индивидуалном образовном плану, из Министарства просвете је одговорено да запослени немају право на додатак.

– Када смо кренули са тужбама и на Врховном касационом суду доказали да смо у праву, Влада је одлучила да промени уредбу. Уместо да се састане са просветним синдикатима и договори о начину решавање овог проблема, Влада на најгрубљи начин, примењујући познате методе силе, мења уредбу. Тиме смањује права просветним радницима. Ово је врхунац лицемерја, безобразлука и бахатости – нагласио је Јовић.

Он је позвао све запослене, који то досад нису учинили, да туже државу због неплаћања рада по индивидуалном образовном плану. Позвао их је и да се, како је навео, спреме за синдикалне акције које ће уследити.

Извор: zrenjaninski.com




КАНЦЕЛАРИЈА УСПРС: 065/944 2000

Unija sprs logo

ПРАВНА СЛУЖБА УНИЈЕ СПРС: pravnik2usprs@gmail.com pravnik3usprs@gmail.com usprspravnik@gmail.com

ЧЛАНОВИ УСПРС РАДНИХ ПОДГРУПА ПРИ ШКОЛСКИМ УПРАВАМА

Јединствена листа технолошких вишкова

Листа радника са непотпуним радним временом

Слободна радна места

МОЈА ПРАВА – ПРЕУЗИМАЊЕ

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – ТЕХНОЛОШКИ ВИШАК

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – НЕПУНО РАДНО ВРЕМЕ

ПОПУСТИ ЗА ЧЛАНОВЕ УСПРС

ПЕТИЦИЈА УНИЈЕ СПРС – СМАЊЕЊЕ БРОЈА УЧЕНИКА У ОДЕЉЕЊУ

ПКУ – Covid 19

ПРОСВЕТА ИМА РЕЧ

Одлуке о расписивању конкурса на одређено и на неодређено. Споразуми о преузимању запослених Решења о избору кандидата

konkursi

VII Фаза одобрених радних места

VI Фаза одобрених радних места

V Фаза одобрених радних места

IV фаза одобрених радних места

III Фаза одобрених радних места

II Фаза одобрених радних места

I Фаза одобрених радних места

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll