VRANJE – PROTEST USPRS

01. septembra 2022.

Protest PROSVETARA: Ne kombinovanim odeljenjima – POVEĆANJE plate za 20 odsto

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije za Pčinjski okrug održala je u četvrtak prvog septembra, u 11,55 sati, protest ispred zgrade Odeljenja Ministarstva prosvete u Vranju kome je prisustvovalo 50 predstavnika ovog sindikata iz škola u Vranju, Vladičinom Hanu, Bujanovcu i drugim mestima juga Srbije.

Na transparentima su bila istaknuta dva zahteva, „Ne kombinovanim odeljenjima“ i „Za 24 učenika u odeljenju“, ali su okupljeni prosvetari podsetili na još dva zahteva Ministarstvu prosvete, povećanje zarada za 20 odsto i uključivanje USPR u proces pregovora sa nadležnim Ministarstvom u vezi izmena Zakona o obrazovanju.

Vodeći aktivisti USPR, Dušan Mladenović, predsednik ovog sindikata za Pčinjski okrug, i Aleksandar Stevanović, član Glavnog odbora, nisu se obraćali okupljenima, ali su zajednički poručili da USPR ne odustaje od svojih zahteva.

Protest USPR ispred Odeljenja Ministarstva prosvete u Vranju pratio je jedino portal InfoVranjske.rs, iz pomenutog Odeljenja niko nije imao hrabrosti da se pojavi ispred nezadovoljnih prosvetara, članova Unije sindikata prosvetnih radnika.

Tokom protesta čulo se mnogo gnevnih komentara na račun aktuelne vlasti koja je dopustila, citiramo, „da čistačica u EPS-u ima veću platu od prosvetnih radnika, a ta javna firma je jedan od većih gubitaša u Srbiji“.

Protest je pratio i penzionisani prosvetni radnik iz Vranja koji je, duboko nezadovoljan iznosom svoje penzije koja ga je učinila sirotinjom, podržao protest i zahteve svojih kolega, rekavši „da je ova vlast neopravdano i nepravedno svrstala u zajednički koš prosvetne radnike i ostale iz javnog sektora“.

Umesto da prosvetarima poveća zarade, vlast uravnilovkom u celokupnom javnom sektoru pravi još veće razlike drugih plata u odnosu na one u prosveti, kritičan je penzionisani nastavnik.

Protest USPR pratilo je četvoro policijskih službenika na potrebnoj i korektnoj distanci.

Izvor: INFO VRANJSKE
KANCELARIJA USPRS: 065/944 2000

Unija sprs logo

PRAVNA SLUŽBA UNIJE SPRS: pravnik2usprs@gmail.com pravnik3usprs@gmail.com usprspravnik@gmail.com

ČLANOVI USPRS RADNIH PODGRUPA PRI ŠKOLSKIM UPRAVAMA

Jedinstvena lista tehnoloških viškova

Lista radnika sa nepotpunim radnim vremenom

Slobodna radna mesta

MOJA PRAVA – PREUZIMANJE

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – TEHNOLOŠKI VIŠAK

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – NEPUNO RADNO VREME

POPUSTI ZA ČLANOVE USPRS

PETICIJA UNIJE SPRS – SMANJENJE BROJA UČENIKA U ODELJENJU

PKU – Covid 19

PROSVETA IMA REČ

Odluke o raspisivanju konkursa na određeno i na neodređeno. Sporazumi o preuzimanju zaposlenih Rešenja o izboru kandidata

konkursi

VI Faza odobrenih radnih mesta

V Faza odobrenih radnih mesta

IV faza odobrenih radnih mesta

III Faza odobrenih radnih mesta

II Faza odobrenih radnih mesta

I Faza odobrenih radnih mesta

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll