ВРАЊЕ – ПРОТЕСТ УСПРС

01. септембар 2022.

Протест ПРОСВЕТАРА: Не комбинованим одељењима – ПОВЕЋАЊЕ плате за 20 одсто

Унија синдиката просветних радника Србије за Пчињски округ одржала је у четвртак првог септембра, у 11,55 сати, протест испред зграде Одељења Министарства просвете у Врању коме је присуствовало 50 представника овог синдиката из школа у Врању, Владичином Хану, Бујановцу и другим местима југа Србије.

На транспарентима су била истакнута два захтева, „Не комбинованим одељењима“ и „За 24 ученика у одељењу“, али су окупљени просветари подсетили на још два захтева Министарству просвете, повећање зарада за 20 одсто и укључивање УСПР у процес преговора са надлежним Министарством у вези измена Закона о образовању.

Водећи активисти УСПР, Душан Младеновић, председник овог синдиката за Пчињски округ, и Александар Стевановић, члан Главног одбора, нису се обраћали окупљенима, али су заједнички поручили да УСПР не одустаје од својих захтева.

Протест УСПР испред Одељења Министарства просвете у Врању пратио је једино портал ИнфоВрањске.рс, из поменутог Одељења нико није имао храбрости да се појави испред незадовољних просветара, чланова Уније синдиката просветних радника.

Током протеста чуло се много гневних коментара на рачун актуелне власти која је допустила, цитирамо, „да чистачица у ЕПС-у има већу плату од просветних радника, а та јавна фирма је један од већих губиташа у Србији“.

Протест је пратио и пензионисани просветни радник из Врања који је, дубоко незадовољан износом своје пензије која га је учинила сиротињом, подржао протест и захтеве својих колега, рекавши „да је ова власт неоправдано и неправедно сврстала у заједнички кош просветне раднике и остале из јавног сектора“.

Уместо да просветарима повећа зараде, власт уравниловком у целокупном јавном сектору прави још веће разлике других плата у односу на оне у просвети, критичан је пензионисани наставник.

Протест УСПР пратило је четворо полицијских службеника на потребној и коректној дистанци.

Извор: ИНФО ВРАЊСКЕ




КАНЦЕЛАРИЈА УСПРС: 065/944 2000

Unija sprs logo

ПРАВНА СЛУЖБА УНИЈЕ СПРС: pravnik2usprs@gmail.com pravnik3usprs@gmail.com usprspravnik@gmail.com

ЧЛАНОВИ УСПРС РАДНИХ ПОДГРУПА ПРИ ШКОЛСКИМ УПРАВАМА

Јединствена листа технолошких вишкова

Листа радника са непотпуним радним временом

Слободна радна места

МОЈА ПРАВА – ПРЕУЗИМАЊЕ

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – ТЕХНОЛОШКИ ВИШАК

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – НЕПУНО РАДНО ВРЕМЕ

ПОПУСТИ ЗА ЧЛАНОВЕ УСПРС

ПЕТИЦИЈА УНИЈЕ СПРС – СМАЊЕЊЕ БРОЈА УЧЕНИКА У ОДЕЉЕЊУ

ПКУ – Covid 19

ПРОСВЕТА ИМА РЕЧ

Одлуке о расписивању конкурса на одређено и на неодређено. Споразуми о преузимању запослених Решења о избору кандидата

konkursi

VII Фаза одобрених радних места

VI Фаза одобрених радних места

V Фаза одобрених радних места

IV фаза одобрених радних места

III Фаза одобрених радних места

II Фаза одобрених радних места

I Фаза одобрених радних места

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll