Ružić: Škola kreće 1. septembra, časovi traju 45 minuta

24. avgusta 2021.

Ružić je predstavio detaljan plan obrazovno-vaspitnog rada u školskoj godini, koji je usvojen na Kriznom štabu, i tri modela.

BEOGRAD – Ministar prosvete Branko Ružić saopštio je danas da će učenici u škole krenuti 1.septembra, a da će časovi trajati 45 minuta.

Intencija je da 1. septembra u svim lokalnim samoupravama školska godina počinje regularno, a Tim za škole, koji čine predstavnici „Batuta“ i Ministarstva, pratiće primenu mera i situaciju, i ukoliko u nekoj sredini dođe do pogoršanja, biće predložen jedan od tri modela, precizirao je Ružić na konferenciji za novinare posle sednice Kriznog štaba.

Radojičić: Na Kriznom stabu glavna tema početak škole

Gradonačelnik Zoran Radojičić izjavio je danas da je na sastanku republičkog Kriznog štaba glavna tema bila početak nove školske godine i vakcinacija stanovništva, uključujući i decu od 12 do 15 godina.

„Dolazi do porasta broja pozitvnih od korona virusa, i najvažnije je zaustaviti taj trend. Takođe je važno da novu školsku godinu započnemo normalno, kao i da se dalje prilagođavamo epidemiološkoj situaciji. Postoje spremni modeli, a Krizni štab će donositi u skladu sa tim odgovarajuće mere“, rekao je gradonačelnik za Beogradsku hroniku.

Sindikat: Važno je da nastava počne regularno

Veoma je važna odluka da se od 1. septembra krene regularno u škole, jer će se tek u budućnosti videti koliki je kvalitet obrazovanje imalo tokom kombinovane i onlajn nastave, rekli su iz Sindikata prosvetnih radnika posle sednice Kriznog štaba.

Profesori, učenici i roditelji bili su preopterećeni tokom protekle godine, jer su radili i onlajn i u školama koliko je to bilo moguće, stoga je sada svima cilj da deca sednu u klupe, rekle su Valentina Ilić i Jasna Janković iz sindikata.
PETICIJA UNIJE SPRS – SMANJENJE BROJA UČENIKA U ODELJENJU

POPUST 15 % ZA ČLANOVE USPRS

Unija sprs logo

PRAVNA SLUŽBA USPRS

PKU – Covid 19

PROSVETA IMA REČ

MOJA PRAVA – PREUZIMANJE

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – TEHNOLOŠKI VIŠAK

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – NEPUNO RADNO VREME

Jedinstvena lista tehnoloških viškova

Lista radnika sa nepotpunim radnim vremenom

Slobodna radna mesta

Odluke o raspisivanju konkursa na određeno i na neodređeno. Sporazumi o preuzimanju zaposlenih Rešenja o izboru kandidata

konkursi

IV faza odobrenih radnih mesta

III Faza odobrenih radnih mesta

II Faza odobrenih radnih mesta

I Faza odobrenih radnih mesta

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll