САОПШТЕЊЕ – СНИМАЊЕ ТВ ЧАСОВА

14. октобар 2020.

Поштоване колеге, један број наших колега нас је обавестио да се у неким школама снимање ТВ часова намеће као обавеза наставницима различитим облицима притисака. Тим поводом издајемо следеће

САОПШТЕЊЕ

Већина школа у Крагујевцу је од Министарства просвете, науке и технолошког развоја добила „квоту“ са бројем часова и бројем ангажованих наставника који треба да буду снимљени за тзв. „наставу на даљину“. У намери да испуне жељу одлазећег министра просвете, директори врше притисак на наставнике у школама убеђујући их (методом, за сада меког притиска) да узму учешће у снимању ТВ часова. Сасвим је подразумевајуће да ће тај стресан, непријатан и тежак посао обавити из „патриотских“ разлога и наравно, потпуно бесплатно.

Они треба да буду патриоте и раде бесплатно, мотивисани са пар сати „стручног“ усавршавања, а за то време ће они најстручнији (наши евалуатори) и министрови миљеници и сарадници из ЗУОВ –а, ЗВКОВ-а … одржавати семинаре по скупим хотелима и дестинацијама широм Србије. Док ће наставници снимати часове бесплатно, ови други ће своје знање скупо уновчити, изнова претачући аковче знања које поседују, а директори трчећи уплаћују скупе котизације, просипајући оскудна средства којима школе располажу. Волонтерски рад наставника би требало, ваљда и да илуструје изванредне успехе и способност министра просвете, да се успешно реализује настава на даљину.

Унија синдиката просветних радника Крагујевца апсолутно подржава колеге које желе да учествују у овом пројекту МПНТР –а. Истовремено поручује својим колегама да, уколико се од њих тражи да учествују у снимању ТВ часова методама притиска, налога, ултиматума, од директора затраже писмено решење о додатном радном ангажовању. Ова решења ће представљати доказ који ће послужити како би се наплатио прековремени рад и ангажовање.

Решења која буду добили од својих послодаваца проучиће адвокати УСПРК, који ће на основу тога предложити даље правне кораке.

У Крагујевцу, 13.10. 2020.
председник УСПРК, Љиљана Милетић




КАНЦЕЛАРИЈА УСПРС: 065/944 2000

Unija sprs logo

ПРАВНА СЛУЖБА УНИЈЕ СПРС: pravnik2usprs@gmail.com pravnik3usprs@gmail.com usprspravnik@gmail.com

ЧЛАНОВИ УСПРС РАДНИХ ПОДГРУПА ПРИ ШКОЛСКИМ УПРАВАМА

Јединствена листа технолошких вишкова

Листа радника са непотпуним радним временом

Слободна радна места

МОЈА ПРАВА – ПРЕУЗИМАЊЕ

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – ТЕХНОЛОШКИ ВИШАК

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – НЕПУНО РАДНО ВРЕМЕ

ПОПУСТИ ЗА ЧЛАНОВЕ УСПРС

ПЕТИЦИЈА УНИЈЕ СПРС – СМАЊЕЊЕ БРОЈА УЧЕНИКА У ОДЕЉЕЊУ

ПКУ – Covid 19

ПРОСВЕТА ИМА РЕЧ

Одлуке о расписивању конкурса на одређено и на неодређено. Споразуми о преузимању запослених Решења о избору кандидата

konkursi

VII Фаза одобрених радних места

VI Фаза одобрених радних места

V Фаза одобрених радних места

IV фаза одобрених радних места

III Фаза одобрених радних места

II Фаза одобрених радних места

I Фаза одобрених радних места

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll