САОПШТЕЊЕ СОЧ – а

15. марта 2021.

На основу Одлуке Кризног штаба на нивоу Републике Србије од петка 12. марта 2021. године, поред средњих школа које су већ прешле на наставу на даљину, од понедељка 15. марта 2021. године то треба да учине и старији разреди основних школа. Тако ће запослени у настави у оквиру основних школа поново бити доведени у ситуацију која је била и задње три недеље првог полугодишта а на коју смо упозоравали и указивали на дискриминацију према њима, да једни изводе непосредну наставу (учитељи), и ту је здравствена ситуација безбедна од вируса по децу и запослене а већ за више разреде основне школе (од петог до осмог разреда) није.

Синдикат образовања Чачак сматра да се одлуке морају доносити по школским управама а према нивоу заражености , што се иначе евидентира по школама. Само на такав начин могу се доносити исправне, тачне и праведне одлуке, и ту треба одговорност да преузму локални кризни штабови.

Такође, Синдикат образовања Чачак се одлучио на тужбе по два основа, плаћање запослених у школама који су имали ИОП 2 ученике у одељењима за последње три године, ускраћени су за 10 % плате месечно као и наше ненаставно особље у школама који се дотирају до минималца, а нису примали топли оброк и регрес, што је била законска обавеза.

На ово смо принуђени јер није било договора Уније синдиката просветних радника Србије са ресорним Министарством и Владом РС да се дуговања према запосленима исплате без тужби.

Влада РС је у међувремену донела уредбу о измени Уредбе о коефицијентима и плаћању ИОП – а, да би спречила даље законско плаћање запослених (10 %) у свим установама образовања што Синдикат образовања Чачак сматра да није уставно, па ће упутити допис Уставном суду Србије за оцену уставности Уредбе Владе од 4. марта 2021. године.

С поштовањем,

Чачак, 15. марта 2021. године

Председник Синдиката образовања Чачак

Владимир Аџић
ПОПУСТ 15 % ЗА ЧЛАНОВЕ УСПРС

Unija sprs logo

ПРАВНА СЛУЖБА УСПРС

ПКУ – Covid 19

ПРОСВЕТА ИМА РЕЧ

МОЈА ПРАВА – ПРЕУЗИМАЊЕ

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – ТЕХНОЛОШКИ ВИШАК

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – НЕПУНО РАДНО ВРЕМЕ

Јединствена листа технолошких вишкова

Листа радника са непотпуним радним временом

Слободна радна места

Одлуке о расписивању конкурса на одређено и на неодређено. Споразуми о преузимању запослених Решења о избору кандидата

konkursi

IV фаза одобрених радних места

III Фаза одобрених радних места

II Фаза одобрених радних места

I Фаза одобрених радних места

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll