САОПШТЕЊЕ СОЧ – а

15. март 2021.

На основу Одлуке Кризног штаба на нивоу Републике Србије од петка 12. марта 2021. године, поред средњих школа које су већ прешле на наставу на даљину, од понедељка 15. марта 2021. године то треба да учине и старији разреди основних школа. Тако ће запослени у настави у оквиру основних школа поново бити доведени у ситуацију која је била и задње три недеље првог полугодишта а на коју смо упозоравали и указивали на дискриминацију према њима, да једни изводе непосредну наставу (учитељи), и ту је здравствена ситуација безбедна од вируса по децу и запослене а већ за више разреде основне школе (од петог до осмог разреда) није.

Синдикат образовања Чачак сматра да се одлуке морају доносити по школским управама а према нивоу заражености , што се иначе евидентира по школама. Само на такав начин могу се доносити исправне, тачне и праведне одлуке, и ту треба одговорност да преузму локални кризни штабови.

Такође, Синдикат образовања Чачак се одлучио на тужбе по два основа, плаћање запослених у школама који су имали ИОП 2 ученике у одељењима за последње три године, ускраћени су за 10 % плате месечно као и наше ненаставно особље у школама који се дотирају до минималца, а нису примали топли оброк и регрес, што је била законска обавеза.

На ово смо принуђени јер није било договора Уније синдиката просветних радника Србије са ресорним Министарством и Владом РС да се дуговања према запосленима исплате без тужби.

Влада РС је у међувремену донела уредбу о измени Уредбе о коефицијентима и плаћању ИОП – а, да би спречила даље законско плаћање запослених (10 %) у свим установама образовања што Синдикат образовања Чачак сматра да није уставно, па ће упутити допис Уставном суду Србије за оцену уставности Уредбе Владе од 4. марта 2021. године.

С поштовањем,

Чачак, 15. марта 2021. године

Председник Синдиката образовања Чачак

Владимир Аџић




КАНЦЕЛАРИЈА УСПРС: 065/944 2000

Unija sprs logo

ПРАВНА СЛУЖБА УНИЈЕ СПРС: pravnik2usprs@gmail.com pravnik3usprs@gmail.com usprspravnik@gmail.com

ЧЛАНОВИ УСПРС РАДНИХ ПОДГРУПА ПРИ ШКОЛСКИМ УПРАВАМА

Јединствена листа технолошких вишкова

Листа радника са непотпуним радним временом

Слободна радна места

МОЈА ПРАВА – ПРЕУЗИМАЊЕ

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – ТЕХНОЛОШКИ ВИШАК

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – НЕПУНО РАДНО ВРЕМЕ

ПОПУСТИ ЗА ЧЛАНОВЕ УСПРС

ПЕТИЦИЈА УНИЈЕ СПРС – СМАЊЕЊЕ БРОЈА УЧЕНИКА У ОДЕЉЕЊУ

ПКУ – Covid 19

ПРОСВЕТА ИМА РЕЧ

Одлуке о расписивању конкурса на одређено и на неодређено. Споразуми о преузимању запослених Решења о избору кандидата

konkursi

VII Фаза одобрених радних места

VI Фаза одобрених радних места

V Фаза одобрених радних места

IV фаза одобрених радних места

III Фаза одобрених радних места

II Фаза одобрених радних места

I Фаза одобрених радних места

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll