ŠKOLE NE MOGU DA ISPUNE EPIDEMIOLOŠKE STANDARDE

26. avgusta 2020.

Predstavnici Sindikata obrazovanja Čačak (SOČ), ocenili su danas da će nakon početka školske godine ubrzo doći njen kraj, navodeći da je loše to što Ministarstvo prosvete i dalje radi samo, a ne sa sindikatima i direktorima škola. Predsednik SOČ Vladimir Adžić, kaže da od sutrašnjeg sastanka sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem ne očekuje mnogo.

“U poslednje dva meseca se bavimo onim što je valjalo i što nije valjalo i postoje stvari koje su dobre, ali i dosta stvari koje nisu dobre. Smatramo da Ministarstvo prosvete mora da čuje ljude”, rekao je Adžić.

Prema njegovim rečima, ne mogu sve učionice da ispune tražene uslove, na primer da jedan učenik bude na površini od četiri metra kvadratna.

“Drugi deo priče jeste da školska godina nije spremna, možda jesu u Čačku, ali ne i ostalim mestima. Ministar priča da je sve u redu i da će biti u redu, da u krugu dvojke”, naveo je on.

Adžić kaže da će učitelji imati dve grupe, odnosno dupli posao i da 40-časovna nedelja neće biti ista.

“Predlagali smo da se smanji broj učenika u odeljenjima na 24, tako bi se zaposlio veći broj izvršitelja, odnosno ljudi koji su sada na birou”, istakao je Adžić.

Član predesedništva Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) Vesna Jerotijević, podsetila je da će od Šarčevića biti zatraženo odlaganje početka školske godine na najmanje dve sedmice, jer kako kaže veliki broj škola ne može da ispuni epidemiološke standarde.

USPRS, čiji je SOČ član, broji 780 škola, odnosno 27.000 članova.
PETICIJA UNIJE SPRS – SMANJENJE BROJA UČENIKA U ODELJENJU

POPUSTI ZA ČLANOVE USPRS

Unija sprs logo

PRAVNA SLUŽBA USPRS

PKU – Covid 19

PROSVETA IMA REČ

MOJA PRAVA – PREUZIMANJE

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – TEHNOLOŠKI VIŠAK

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – NEPUNO RADNO VREME

Jedinstvena lista tehnoloških viškova

Lista radnika sa nepotpunim radnim vremenom

Slobodna radna mesta

Odluke o raspisivanju konkursa na određeno i na neodređeno. Sporazumi o preuzimanju zaposlenih Rešenja o izboru kandidata

konkursi

V Faza odobrenih radnih mesta

IV faza odobrenih radnih mesta

III Faza odobrenih radnih mesta

II Faza odobrenih radnih mesta

I Faza odobrenih radnih mesta

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll