SREMSKA MITROVICA – PROTEST

02. septembra 2022.

Nova školska godina počela je štrajkom upozorenja prosvetnih radnika u više od 15 gradova Srbije. Časovi u školama, članicama Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, skraćeni su na 30 minuta, a predstavnici podružnica Unije obratili su se javnosti ukazujući na kontinuirano urušavanje obrazovnog sistema, kao jednog od najvažnijih stubova društva.

Predstavnici Sindikata prosvetnih radnika Sremska Mitrovica, danas su, na gradskom trgu, ponovili zahteve za koje smatraju da će pre svega povećati kvalitet obrazovanja dece na svim nivoima i, ujedno, očuvati dostojanstvo profesije.

Prosvetari traže promenu zakona, pravilnika i uputstva iz oblasti obrazovanja, uz socijalni dijalog, zatim povećanje zarada zaposlenih od 20 procenata i isplatu dugovanja od 50 hiljada dinara, kao i ograničenje broja učenika na najviše 24 u odeljenju, čime bi se, kako se navodi, rešio i dugogodišnji problem sa tehnološkim viškovima.

S obzirom na to da je u toku formiranje nove republičke vlade, učesnici današnjeg protesta očekuju da na mesto ministra prosvete ovog puta dođe neko ko će imati sluha za argumente sindikata.

 
POPUSTI ZA ČLANOVE USPRS

PETICIJA UNIJE SPRS – SMANJENJE BROJA UČENIKA U ODELJENJU

Unija sprs logo

PRAVNA SLUŽBA USPRS

PKU – Covid 19

PROSVETA IMA REČ

MOJA PRAVA – PREUZIMANJE

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – TEHNOLOŠKI VIŠAK

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – NEPUNO RADNO VREME

Jedinstvena lista tehnoloških viškova

Lista radnika sa nepotpunim radnim vremenom

Slobodna radna mesta

Odluke o raspisivanju konkursa na određeno i na neodređeno. Sporazumi o preuzimanju zaposlenih Rešenja o izboru kandidata

konkursi

VI Faza odobrenih radnih mesta

V Faza odobrenih radnih mesta

IV faza odobrenih radnih mesta

III Faza odobrenih radnih mesta

II Faza odobrenih radnih mesta

I Faza odobrenih radnih mesta

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll