Novi uspeh učenika

24. februara 2014.

Učenici Matematičke gimnazije u Beogradu nagrađeni su za najbolju mobilnu aplikaciju na platformi „Windows phone“. Na takmičenju koje su organizovali Univerzitet Metropolitan i kompanija „Majkrosoft“, pobedili su sa aplikacijom „Met di-džej“.

Na takmičenju u kreiranju mobilnih aplikacija, koje su organizovali Univerzitet Metropolitan i „Majkrosoft“, nagradu za najbolju mobilnu aplikaciju na platformi Windows phone dobili su učenici Matematičke gimnazije u Beogradu.

Pobedila je aplikacija „Met di-džej“, a u timu su bili učenici četvrtog razreda Dea Pujić, Jelena Avramović, Marko Maljković i Marko Jelić.

„Naša aplikacija je namenjena prvenstveno srednjoškolcima, kako bi, ako se okupe na nekoj žurki, mogli da nađu neku muziku koja svima odgovara“, rekla je Tanjugu Dea Pujić.

Naglasila je da u Matematičkoj gimnaziji programiraju od prve godine i da su se u četvrtoj godini zainteresovali za programiranje za mobilne platforme i to je razlog zašto su se prijavili za takmičenje.

Pobednici su dobili vredne nagrade – stipendije Univerziteta Metropolitan, a od „Majkrosofta“ mobilne telefone.

Menadžer akademskog programa „Majkrosofta“ Katarina Milanović rekla je da je žiriju bilo teško da donese odluku, jer je bilo izuzetno dobrih ideja mladih ljudi.

„Nadamo se da će biti i realizacija ovih aplikacija“, rekla je Katarina Milanović.

Dekan Fakulteta informacionih tehnologija na Univerzitetu Metropolitan Miroslava Raspopović rekla je da je bilo sjajnih ideja na takmičenju, ali da se prvo mesto izdvojilo i da je žiri doneo jednoglasnu odluku.

„Gledali smo da aplikacija bude što originalnija, što kvalitetnija i primenjiva za njihov uzrast. Takmičenje nije završeno, već sledećeg vikenda smo u Nišu gde će biti održano novo takmičenje“, rekla je Raspopovićeva.

Dvodnevno takmičenje bilo je namenjeno srednjoškolcima bez obzira na to da li su do sada upoznali programerske alate.

Učestvovalo je 60 učenika, raspoređenih u 15 timova, a sa njima su radili trenutno vodeći tvorci aplikacija za platformu Windows phone.

Univerzitet Metropolitan je obezbedio ukupno osam stipendija u vrednosti od 100 odsto sredstava za četvorogodišnje studije na Fakultetu informacionih tehnologija, od čega je polovina predviđena za takmičenje u Beogradu, a druga polovina za Niš.

Izvor: RTS
PETICIJA UNIJE SPRS – SMANJENJE BROJA UČENIKA U ODELJENJU

POPUST 15 % ZA ČLANOVE USPRS

Unija sprs logo

PRAVNA SLUŽBA USPRS

PKU – Covid 19

PROSVETA IMA REČ

MOJA PRAVA – PREUZIMANJE

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – TEHNOLOŠKI VIŠAK

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – NEPUNO RADNO VREME

Jedinstvena lista tehnoloških viškova

Lista radnika sa nepotpunim radnim vremenom

Slobodna radna mesta

Odluke o raspisivanju konkursa na određeno i na neodređeno. Sporazumi o preuzimanju zaposlenih Rešenja o izboru kandidata

konkursi

IV faza odobrenih radnih mesta

III Faza odobrenih radnih mesta

II Faza odobrenih radnih mesta

I Faza odobrenih radnih mesta

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll