10 godina Unije sindikata prosvetnih radnika Vojvodine

28. juna 2022.

Povodom 10 godina od osnivanja 25.6.2022.godine održana je Svečana Skupština Unije sindikata prosvetnih radnika Vojvodine.

Naša organizacija osnovana je 16. juna 2012. godine kao rezultat saradnje tri članice, Sindikata prosvetnih radnika Sremske Mitrovice, Sindikata prosvetnih radnika Bačke Palanke i Sindikata prosvetnih radnika Banata, Želja nam je bila da se glas prosvetara jače čuje i da se delovanje usmeri ka ostvarivanju boljeg statusa zaposlenih u obrazovnim institucijama.

Rešenjem Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja od 28. decembra 2018. godine potvrđena je reprezentativnost ove organizacije na teritoriji Pokrajine.

U proteklih 10 godina Unija sindikata prosvetnih radnika Vojvodine je bila i ostala jedinstvena po pitanju glavnih ciljeva delovanja: boljeg materijalnog položaja zaposlenih, radno –pravne zaštite, stabilanog obrazovnog sistema.

Insistirano je i na neprekidnoj borbi za mlade, obrazovane ljude koji žele da ostanu i rade u svom gradu, u svojoj državi, da žive od svog znanja i sposobnosti i da u zdravom i stabilnom okruženju to znanje kasnije prenese novim generacijama.

USPRV kao nezavisni sindikat funkcioniše preko opštinskih, gradskih i regionalnih odbora u Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Bačkoj Palanci, Vrbasu, Sečnju, Srbobranu, Novom Kneževcu, Somboru, Novom Sadu…

U proteklih 10 godina Unija sindikata prosvetnih radnika Vojvodine učestvovala je u svim aktivnostima koje je organizovala Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, bilo da su u pitanju bili protesti, štrajkovi, konferencije ili razni drugi skupovi. Pri tome smo davali poseban doprinos u organizaciji i sprovođenju istih.

Pored toga organizovali smo protestne skupove za vreme štrajka 2014/2015 u Bačkoj Palanci, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Somboru…

Protest je organizovan u Bačkoj Palanci zbog izbora direktora u gimnaziji „20. Oktobar“ Bačka Palanka u septembru 2018. godine gde je ostvarena velika pobeda SPR Bačka Palanka kao i čitave Unije.

Pobedu takođe očekujemo i u slučaju kršenja PKU u TŠ „9.maj“, kao i nereagovanja svih nadležnih institucija, zbog čega smo organizovali štrajk i protest 26.11.2021.

Organizovan je protest u Kisaču, a zatim u Novom Sadu zbog izbora direktora u Kisaču.

U Zrenjaninu je organizovan protest ispred školske uprave….

Unija sindikata prosvetnih radnika Vojvodine trenutno broji više od 4200 članova.

Na kraju Skupštine Zvonimir Jović, predesednik USPRV je uručio zahvalnice našim saradnicima i prijateljima.

Zahvalnice su dodeljene:

Slobodanu Vujčiću, Stevanu Juriću, Jasni Janković, Vladimiru Adžiću, Vesni Jerotijević, Dobrivoju Marjanoviću, Kseniji Živkov, Saši Matešiću, Dobrili Gmizić, Konstantinu Gušiću, Valeriji Halgato

TV Kanalu 9 Novi Sad

SPR Banata Zrenjanin

SPR Sremske Mitrovice

SPR Bačke Palanke

SPR Opštine Vrbas

SPR Opštine Sečanj

SPR Grada Novog Sada

VPS Regija Novi Sad

USPRS Sindikat Opštine Sombor

SPR Opštine Novi Kneževac

INFO USPRV
PETICIJA UNIJE SPRS – SMANJENJE BROJA UČENIKA U ODELJENJU

POPUSTI ZA ČLANOVE USPRS

Unija sprs logo

PRAVNA SLUŽBA USPRS

PKU – Covid 19

PROSVETA IMA REČ

MOJA PRAVA – PREUZIMANJE

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – TEHNOLOŠKI VIŠAK

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – NEPUNO RADNO VREME

Jedinstvena lista tehnoloških viškova

Lista radnika sa nepotpunim radnim vremenom

Slobodna radna mesta

Odluke o raspisivanju konkursa na određeno i na neodređeno. Sporazumi o preuzimanju zaposlenih Rešenja o izboru kandidata

konkursi

V Faza odobrenih radnih mesta

IV faza odobrenih radnih mesta

III Faza odobrenih radnih mesta

II Faza odobrenih radnih mesta

I Faza odobrenih radnih mesta

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll