ČAČAK – PROMOCIJA KNJIGE „MARKSOVA AVET“

27. marta 2021.

Sinoć je u Domu kulture u Čačku u organizaciji Sindikata obrazovanja Čačak i Kulturno-obrazovnog programa Doma kulture Čačak, održana promocija knjige „Marksova avet“ Dijega Fuzara. Prevod knjige omogućila je Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, s težnjom prenošenja i utvrđivanja misli o značaju i potrebi borbe zarad ostvarivanja ličnog integriteta zaposlenog kao društvenog bića u svetu globalizacije i ekonomije društva, koje iako napredno i skriveno iza 4. tehnološke revolucije, nije se značajno udaljilo od kapitalističkog utemeljenja.

Doktrine kapitalizma kojima se radnici podvršćavaju kapitalu u smislu svojine, odnosno radne snage, prepoznaje se u svim sektorima privrede, uključujući školstvo, zdravstvo i druga javna dobra.

Radna snaga je tu da odražava kapital, ali s druge strane joj se ne omogućuje više od onoga što je dovoljno za njeno „održavanje“, a da ne kažemo preživljavanje…

O knjizi su govorili Dr Katarina Majstorović koja je uradila prevod knjige, odgovorni urednik Dragan Matijević i autor predgovora Ivan Ružičić.

Knjiga je posvećena kolegi i saborcu Miodragu Skrobonji. Štampana u Čačku, decembar 2020. godine.

INFO USPRS
POPUST 15 % ZA ČLANOVE USPRS

Unija sprs logo

PRAVNA SLUŽBA USPRS

PKU – Covid 19

PROSVETA IMA REČ

MOJA PRAVA – PREUZIMANJE

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – TEHNOLOŠKI VIŠAK

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – NEPUNO RADNO VREME

Jedinstvena lista tehnoloških viškova

Lista radnika sa nepotpunim radnim vremenom

Slobodna radna mesta

Odluke o raspisivanju konkursa na određeno i na neodređeno. Sporazumi o preuzimanju zaposlenih Rešenja o izboru kandidata

konkursi

IV faza odobrenih radnih mesta

III Faza odobrenih radnih mesta

II Faza odobrenih radnih mesta

I Faza odobrenih radnih mesta

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll