ДЕГРАДИРАО ЈЕ СРПСКУ ПРОСВЕТУ!

04. новембар 2020.
Поводом натписа о именовању бившег министра, Младена Шарчевића, за специјалног саветника државног врха у делу реформи образовања и васпитања:
САОПШТЕЊЕ СОЧ-а
Човек који је за кратак период добрим делом уништио српско образовање, не може више имати удела у реформама истог! Човек који своје одлуке доноси у складу са личним „ћефом“, који наставни процес упоређује са „ситним цревцима“, који је директно одговоран за последице свих пропалих матура, чије су нас реформе довеле на дно лествице ПИСА тестирања, због чије образовне политике смо искључени из Европске асоцијације за обезбеђивање квалитета високог образовања, не може имати удела у српском образовању!
Дочекали смо његов крај и крај нека буде!
За време његовог мандата Национални просветни савет који је деценијама имао важну улогу и значај у смислу одлучивања о плановима, програмима и реформи српског образовања, постао је саветодавно тело. Јасно је како смо дошли до овога! Па зар да он (Шарчевић) дозволи да неко други „кроји“ његову „капу“, па макар то био и Национални просветни савет!
Деградирао је српску просвету. Сваки њен део! Од ученика, преко родитеља до наставника, запослених у установама образовања. Скупи уџбеници, још скупља опрема за онлајн наставу, а све на терет наставника и родитеља. За просвету се никада борио није, раднику, кога је као министар заступао, никада помогао није. Обећавао је, а ништа испунио није. Када смо тражили праведне платне разреде, оставио нас је без дневнице. Када смо у законитом штрајку скраћивали наставу на 30 минута, био је проблем и била је осуда. А сада нас је он увео у скраћени режим рада?!
Образовање трпи, генерације трпе! А наш бивши министар аванзује у специјалног саветника председнице Владе Републике Србије и председника Србије и то баш у делу образовања и васпитања. Да ли је то награда нашег државног врха, за све лоше што је урадио за српску просвету или они сматрају да тим путем треба наставити? Ми сматрамо да не треба!
Тачку на свој мандат ставио је сменом директора у Панчеву и Сурдулици. Ваљда да се опрости с нама онако како њему доликује! Оставио је за собом мноштво проблема, а ми смо имали једну недељу да се надамо да ће нам с новим министром бити боље!
Тражимо од новог министра Бранка Ружића да направи велики заокрет, како у досадашњој образовној политици, тако и у директној сарадњи са свим заинтересованим странама у образовном систему.
У Чачку, 3. новембар 2020. година
Председник СОЧ-а
Владимир Аџић



КАНЦЕЛАРИЈА УСПРС: 065/944 2000

Unija sprs logo

ПРАВНА СЛУЖБА УНИЈЕ СПРС: pravnik2usprs@gmail.com pravnik3usprs@gmail.com usprspravnik@gmail.com

ЧЛАНОВИ УСПРС РАДНИХ ПОДГРУПА ПРИ ШКОЛСКИМ УПРАВАМА

Јединствена листа технолошких вишкова

Листа радника са непотпуним радним временом

Слободна радна места

МОЈА ПРАВА – ПРЕУЗИМАЊЕ

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – ТЕХНОЛОШКИ ВИШАК

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – НЕПУНО РАДНО ВРЕМЕ

ПОПУСТИ ЗА ЧЛАНОВЕ УСПРС

ПЕТИЦИЈА УНИЈЕ СПРС – СМАЊЕЊЕ БРОЈА УЧЕНИКА У ОДЕЉЕЊУ

ПКУ – Covid 19

ПРОСВЕТА ИМА РЕЧ

Одлуке о расписивању конкурса на одређено и на неодређено. Споразуми о преузимању запослених Решења о избору кандидата

konkursi

VII Фаза одобрених радних места

VI Фаза одобрених радних места

V Фаза одобрених радних места

IV фаза одобрених радних места

III Фаза одобрених радних места

II Фаза одобрених радних места

I Фаза одобрених радних места

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll