KO PREŽIVI, PRIČAĆE

20. avgusta 2020.

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije obaveštava ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mladena Šarčevića, da je danas 20. avgust i da školska godina treba da počne za 11 dana. Informaciju smatramo neophodnom jer se, posle nekoliko meseci zbunjujućih izjava o neverovatnim modelima nastave (na koje se ugleda svet), ministar i njegovo Ministarstvo probudilo i tek sad niko ne zna šta će biti od 1. septembra! Ponovo stižu Hitno/Bitno uputstva, preporuke i predlozi, koje niko ne razume. Nastavnici su u panici, a roditelji pod sedativima.

Tako juče pročitasmo da sada može (izuzetno) i po 18 učenika u jednoj učionici, ali kojoj!?!

Jasna Janković USPRS

Pravilnikom iz 2019. godine je normiran prostor za učionice i iznosi od 54 do 60 kvadratnih metara. Dakle, sa nastavnikom (valjda se i on računa!?!) to je 14 učenika, da bi svako imao „svoja“ 4 kvadrata. Ni 15, ni 18, nego negde i samo 12 đaka, ako uzmemo manju (i verovatno češću) kvadraturu skučenog školskog prostora! I još saznadosmo da će učitelji raditi duplu smenu, ali da opet neće imati punu normu nego će morati još i da je dopunjavaju! Koliko ćemo raditi sledeće školske godine, 12 sati dnevno ili više!? I dokle mislite da ćemo izdržati? „Plan se pravi samo za septembar“, tako rekoste na sastanku. Logično, sa ovakvim računicama, teško da će neko biti zdrav do oktobra.

Žrtvujete prosvetu, gospodine Šarčeviću! Jeste li to sami smislili ili pokušavate da se umilite novom mandataru? Ministre, već je kasno da Vama bilo šta poručim. Nama sa Vama nema pomoći.

U Beogradu, 20.avgusta 2020.

Predsednik Unije SPRS

Jasna Janković
POPUSTI ZA ČLANOVE USPRS

PETICIJA UNIJE SPRS – SMANJENJE BROJA UČENIKA U ODELJENJU

Unija sprs logo

PRAVNA SLUŽBA USPRS

PKU – Covid 19

PROSVETA IMA REČ

MOJA PRAVA – PREUZIMANJE

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – TEHNOLOŠKI VIŠAK

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – NEPUNO RADNO VREME

Jedinstvena lista tehnoloških viškova

Lista radnika sa nepotpunim radnim vremenom

Slobodna radna mesta

Odluke o raspisivanju konkursa na određeno i na neodređeno. Sporazumi o preuzimanju zaposlenih Rešenja o izboru kandidata

konkursi

VI Faza odobrenih radnih mesta

V Faza odobrenih radnih mesta

IV faza odobrenih radnih mesta

III Faza odobrenih radnih mesta

II Faza odobrenih radnih mesta

I Faza odobrenih radnih mesta

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll