KRIZIRANJE KRIZNOG ŠTABA

29. novembra 2021.

Već je od davnina poznato da je obrazovanje u ovoj zemlji zadnja rupa na svirali. Na rečima jaki, na delima – nikakvi, bili su političari svih partija koje su se promenile na vlasti poslednjih decenija. Međutim, sa kovid-vremenima došli su i neki noviteti. Sada o prosveti svi znaju više od onih koji u školama mučno zarađuju (ispodprosečne!) plate.

Ničim izazvan, u licitaciju traženja najvećeg prenosioca zlosrećnog virusa, uključio se i Krizni štab: „Zatvaraj (škole) ranije, otvaraj kasnije, odmah prelazite na onlajn! Idite pre podne, posle podne, ne idite… Učite od kuće, delite odeljenja, radite po ceo dan…“ A ovih dana se otvorila i nova aukcija: „Kako da što više izludimo nastavnike, roditelje i đake, odnosno, kada će početi zimski raspust?“ Hoće li 15, treba li 24. a da ipak ostane 31. decembra? Ima li pomoći Kriznom štabu koji krizira?!

Škola postade najopasnije mesto, leglo znanja koje preti da uništi lepo zamišljene kovid-mere koje (jasno) propisuju da može sve! Može i na stadionu 20 hiljada simpatizera sporta; mogu i igraonice, tržni centri,
svadbe, rođendani i obeležavanje godišnjica (braka i partija)… Ali odlazak u školu je ekstremni sport koji se ne preporučuje!?

I ko je nama nadređen, Krizni štab ili Ministarstvo prosvete!?

I zato, ne interesuje nas šta o školi misle oni koji sa školom veze nemaju.

Jedino su nam potrebne korisne informacije, jer nekorisnih je bilo previše.

Takođe, molimo Krizni štab, da nađe sebi drugu zanimaciju, a zaposlenima u prosveti, roditeljima školske dece i đacima da se skine sa grbače!

U Beogradu, 29. novembra 2021. godine

Predsednik Unije SPRS Jasna Janković
PETICIJA UNIJE SPRS – SMANJENJE BROJA UČENIKA U ODELJENJU

POPUSTI ZA ČLANOVE USPRS

Unija sprs logo

PRAVNA SLUŽBA USPRS

PKU – Covid 19

PROSVETA IMA REČ

MOJA PRAVA – PREUZIMANJE

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – TEHNOLOŠKI VIŠAK

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – NEPUNO RADNO VREME

Jedinstvena lista tehnoloških viškova

Lista radnika sa nepotpunim radnim vremenom

Slobodna radna mesta

Odluke o raspisivanju konkursa na određeno i na neodređeno. Sporazumi o preuzimanju zaposlenih Rešenja o izboru kandidata

konkursi

V Faza odobrenih radnih mesta

IV faza odobrenih radnih mesta

III Faza odobrenih radnih mesta

II Faza odobrenih radnih mesta

I Faza odobrenih radnih mesta

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll