Ministre, vreme je!

03. juna 2020.

OD – LA – ZI -TE!

Naš narod ima poslovicu za svaku situaciju.

Niko u prošlosti, dok su izreke nastajale, nije znao da će srpsku prosvetu snaći jednoga dana jedan čovek, pod imenom Mladen Šarčević, ali eto, za karaktere poput njegovog, nastade HVALITE ME USTA DA NE OSTANETE PUSTA!

Ministre vreme je

Kada neko sa mesta prvog čoveka obrazovanja, svodeći račune iz doba korone, govori o „besprekorno organizovanoj onlajn nastavi“, a nijednom rečju ne pomene 89 hiljada nastavnika koji su nastavu izvodili; (mnogi prvi put) stali pred kamere; slali materijale; pregledali iste; radili po ceo dan; brinuli zbog (svoje i učeničke) loše opreme i (sporog, skupog) interneta, a pre svega trpeli svakodnevne oprečne hitno/bitno poruke u „besprekornoj organizaciji“, onda je to i nepristojno i neprimereno!

Kada neko sa mesta prvog čoveka obrazovanja, nijednom rečju ne pomene roditelje, staratelje koji su preuzeli ulogu nastavnika, onda je to i nepristojno i neumesno.

Kada se ne pomenu sva naša deca kojima smo baš pokazali koliko je stresno završavati onlajn školu, onda je to i nepristojno i tužno.

I konačno kada ministar, pa makar kakva da je politička kampanja u toku, ne pomene nijedan propust, grešku, nijednu tehničku i bilo koju drugu problemčinu (oko npr. onlajn probe Završnog ispita), onda je to em nepristojno, em neistina!

Grešaka je bilo! Bile su očekivane u neočekivanom, nenamerne, ljudske. Bilo ih je jer se u takvoj situaciji niko nikada nije našao i nije bilo moguće pratiti standarde, sistematizacije, evaluacije… Pokušali smo da budemo najbolja varijanta sebe, uglavnom uspešno! Svega je bilo, osim idile jer za nju nije bilo ni vreme, ni mesto! A najviše su grešili, nepogrešivi i „besprekorni“, hitno/bitno uposlenici i nesposobni/partijski direktori.

Ministar, prikazujući uspehe sistema kao lične, uvek za greške kriveći nekog drugog, zavređuje jedinicu kao vrata i konačno: „Zbogom“!

Skini nam se sa vrata, ministre!

Pardon!

Skinite nam se sa vrata, ministre!

Vreme je!

Zato što ste ubili socijalni dijalog i niste odgovarali za to ubistvo!

Zato što ste dodatno ponizili prosvetne radnike, koji su kao i uvek skromno i ćutke radili svoj posao zarad svojih đaka, a ne Vas!

Zato što pravedni platni razredi nisu ni na pomolu, uprkos tome šta je Vlada RS napisala (oktobra 2018. godine), a Vi čak i obećali ostavku ako od toga ništa ne bude (oktobra 2018. godine).

Vreme je!

OD – LA – ZI -TE!

Nije to valjda baš toliko teško ili… ipak… jeste!?

U Beogradu,  3. juna 2020.

Predsednik Unije SPRS

Jasna Janković
POPUSTI ZA ČLANOVE USPRS

PETICIJA UNIJE SPRS – SMANJENJE BROJA UČENIKA U ODELJENJU

Unija sprs logo

PRAVNA SLUŽBA USPRS

PKU – Covid 19

PROSVETA IMA REČ

MOJA PRAVA – PREUZIMANJE

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – TEHNOLOŠKI VIŠAK

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – NEPUNO RADNO VREME

Jedinstvena lista tehnoloških viškova

Lista radnika sa nepotpunim radnim vremenom

Slobodna radna mesta

Odluke o raspisivanju konkursa na određeno i na neodređeno. Sporazumi o preuzimanju zaposlenih Rešenja o izboru kandidata

konkursi

VI Faza odobrenih radnih mesta

V Faza odobrenih radnih mesta

IV faza odobrenih radnih mesta

III Faza odobrenih radnih mesta

II Faza odobrenih radnih mesta

I Faza odobrenih radnih mesta

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll