Ponovo štrajk upozorenja u užičkim školama

31. marta 2022.

Treći put od početka ovog meseca, u užičkim školama, čije sindikalne organizacije su članice Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, većina nastavnika je danas u štrajku i časovi traju 30 minuta.

Štrajk upozorenja, užički prosveti radnici su prethodno organizovali 17. i 21. marta.

„Situacija u školama je ista kao tokom prethodna dva štrajka , kazao je za Danas Branko Nikolić, predsednik sindikata u Tehničkoj školi „Radoje Ljubičić.

On je dodao da je većina prosvetnih radnika skratila časove u toj školi, Medicinskoj, Umetničkoj i Ekonomskoj školi, Prvoj osnovnoj školi kralja Petra II, i da su se štrajku pridružili i nastavnici u onim školama koje nisu članice Unije.

Prosvetni radnici i današnjim štrajkom žele da ukažu na to da predstavnici Vlade Srbije nisu ispunili preuzete obaveze iz sporazuma, koji su potpisali sa predstavicima Unije 2015. godine, nakon višemesečng štrajka.

Prosvetni radnici zahtevaju uvođenje platnih razreda u celom javnom sektoru, povećanje zarada za 12 odsto, isplatu trećine dugovanja od po 20.000 dinara, kao i smanjenje broja učenika u odeljenjima, sa sadašnih 30 na 24 učenika.

Izvor: Danas
PETICIJA UNIJE SPRS – SMANJENJE BROJA UČENIKA U ODELJENJU

POPUSTI ZA ČLANOVE USPRS

Unija sprs logo

PRAVNA SLUŽBA USPRS

PKU – Covid 19

PROSVETA IMA REČ

MOJA PRAVA – PREUZIMANJE

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – TEHNOLOŠKI VIŠAK

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – NEPUNO RADNO VREME

Jedinstvena lista tehnoloških viškova

Lista radnika sa nepotpunim radnim vremenom

Slobodna radna mesta

Odluke o raspisivanju konkursa na određeno i na neodređeno. Sporazumi o preuzimanju zaposlenih Rešenja o izboru kandidata

konkursi

V Faza odobrenih radnih mesta

IV faza odobrenih radnih mesta

III Faza odobrenih radnih mesta

II Faza odobrenih radnih mesta

I Faza odobrenih radnih mesta

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll