Постављају погрешну Ану

12. јун 2020.

Протест због избора директора школе у Кисачу: Постављају погрешну Ану

Протест Уније синдиката просветних радника Војводине и колектива Основне школе „Људовит Штур“ у Кисачу због, како наводе, нерегуларних избора за директора те школе, одржан је данас испред Покрајинске владе.

Испред Бановине се окупило око 200 представника синдиката из више градова у Војводини, а и поједини грађани Новог Сада дошли су да дају подршку просветарима.

 

Председник Уније синдиката просветних радника Војводине Звонимир Јовић рекао је да ни Министарство просвете ни Покрајински секретаријат образовања нису одговорили на њихове захтеве нити су заказали састанак како би разговарали о изборима за које тврде да су „оркестрирани од стране локалног моћника“ односно директора Културног центра у Кисачу и члана Националног савета Павела Суровог.

„Очекујемо да неко коначно одреагује, да неко каже хајде да послушамо ове људе, да послушамо школски одбор, да послушамо цело село које је потписало петицију да се досадашња директорка поново постави на то место“, казао је Јовић.

Јасна Јанковић, председница Уније синдиката просветних радника Србије, рекла је „да је цела Србија уз Кисач и уз просветне раднике“.

„Ако је овде Покрајински секретар за образовање, чиме се он бави? Ако је у Београду министар просвете, чиме се он бави“, упитала је Јанковић и истакла да су „поставили погрешну Ану“.

Да су и родитељи уз бившу директорицу Ану Возар, а не уз новопостављену Ану Легињ, потврдила је и Марина Славикова, председница Савета родитеља ОШ „Људовит Штур“ у Кисачу.

Како су навели окупљени, захтев штрајка је само један, а то је да се смени садашња в.д. директорка и постави Ана Возар на то место, те да се приликом регуларних избора за директора такође постави Ана Возар по вољи наставничког већа, школског одбора и савета родитеља.

Окупљени су поручили да неће одустати, па су најавили и окупљање у Београду следећег четвртка, 18. јуна.

Истовремено, данас је и одржан штрајк упозорења у школама широм Војводине које су чланице Уније синдиката просветних радника Војводине. Од 129 школа у којима делује овај синдикат, запослени су у 109 обуставили наставу.

Подсетимо, како је 021 раније писао, за в.д. директора школе у Кисачу упркос већини гласова није изабрана досадашња директорица Ана Возар, већ је то место, по мишљењу Националног савета и Покрајинског секретаријата за образовање припало учитељици Ани Легињ. Због тога је претходно, 27. маја, одржан протест колектива школе у Кисачу, а 3. јуна организован је и штрајк у десет школа у Новом Саду.

Аутор: Драгана Прица Ковачевић




КАНЦЕЛАРИЈА УСПРС: 065/944 2000

Unija sprs logo

ПРАВНА СЛУЖБА УНИЈЕ СПРС: pravnik2usprs@gmail.com pravnik3usprs@gmail.com usprspravnik@gmail.com

ЧЛАНОВИ УСПРС РАДНИХ ПОДГРУПА ПРИ ШКОЛСКИМ УПРАВАМА

Јединствена листа технолошких вишкова

Листа радника са непотпуним радним временом

Слободна радна места

МОЈА ПРАВА – ПРЕУЗИМАЊЕ

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – ТЕХНОЛОШКИ ВИШАК

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – НЕПУНО РАДНО ВРЕМЕ

ПОПУСТИ ЗА ЧЛАНОВЕ УСПРС

ПЕТИЦИЈА УНИЈЕ СПРС – СМАЊЕЊЕ БРОЈА УЧЕНИКА У ОДЕЉЕЊУ

ПКУ – Covid 19

ПРОСВЕТА ИМА РЕЧ

Одлуке о расписивању конкурса на одређено и на неодређено. Споразуми о преузимању запослених Решења о избору кандидата

konkursi

VII Фаза одобрених радних места

VI Фаза одобрених радних места

V Фаза одобрених радних места

IV фаза одобрених радних места

III Фаза одобрених радних места

II Фаза одобрених радних места

I Фаза одобрених радних места

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll