POTPISAN PROTOKOL O MEĐUNARODNOJ SARADNJI

09. oktobra 2021.

Predstavnici sindikalne organizacije prosvetnih radnika iz Palestine i ambasador Palestine u Srbiji bili su gosti Unije SPRS.

Predsednik „General Union of Palestinian Teachers“ Saed Erziqat i njegovi pomoćnici u sektoru za međunarodnu saradnju i odnose Anan Dana i Feras Njoom posetili su našu zemlju na poziv predsednice Jasne Janković, u periodu održavanja „Dana Unije“.

Tokom tri dana, koliko već borave u Kladovu, gde se održavaju ovogodišnji susreti prosvetnih radnika članova USPRS, bili smo u prilici da kroz direktan razgovor sa njima upoznamo funkcionisanje sindikalne organizacije i vidova sindikalne borebe za ostvarivanje prava prosvetnih radnika u njihovoj zemlji.

Ono što je evidentno i po čemu se kao zemlja posebno izdvajaju je poštovanje i uvažavanje koje kao prosvetni radnici imaju u svojoj zemlji, što značajno olakšava i poštovanje njihove reči i zahteva.

Tome u prilog govori i jednodnevna poseta ambasadora Palestine u Srbije Mohammed Nabhan „Danima Unije“ u Kladovu, kako bi svojim prisutvom dao podršku potpisivanju sporazuma između Unije SPRS i „General Union of Palestinian Teachers“. U svom govoru istakao je značaj povezivanje sindikalnih organizacija prosvetnih radnika iz različitih zemalja, zbog razmene iskustava i unapređivanja i razvoja obrazovnog sistema. On je u obrazlaganju svoje podrške, naveo da su deca budućnost svake zemlje, da će nas ona kao ekonomisti, lekari, politikolozi… jednoga dana zameniti, pa da je iz tog razloga ulaganja u prosvetu i poštovanje obrazovanja od posebnog značaja za svako društvo i državu. Uputio je veliku zahvalnost Uniji SPRS na pozivu i prijemu prosvetnih radnika iz njegove zemlje s nadom da će ta saradnja trajati i pozvao predstavnike Unije SPRS da posete njegovu zemlju kako bi se uspostavljena međunarodna saradnja dalje razvijala i jačala.

INFO USPRS
PETICIJA UNIJE SPRS – SMANJENJE BROJA UČENIKA U ODELJENJU

POPUST 15 % ZA ČLANOVE USPRS

Unija sprs logo

PRAVNA SLUŽBA USPRS

PKU – Covid 19

PROSVETA IMA REČ

MOJA PRAVA – PREUZIMANJE

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – TEHNOLOŠKI VIŠAK

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – NEPUNO RADNO VREME

Jedinstvena lista tehnoloških viškova

Lista radnika sa nepotpunim radnim vremenom

Slobodna radna mesta

Odluke o raspisivanju konkursa na određeno i na neodređeno. Sporazumi o preuzimanju zaposlenih Rešenja o izboru kandidata

konkursi

IV faza odobrenih radnih mesta

III Faza odobrenih radnih mesta

II Faza odobrenih radnih mesta

I Faza odobrenih radnih mesta

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll