Proglašeno vanredno stanje

15. marta 2020.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić proglasio je večeras vanredno stanje na teritoriji cele Srbije.

Vučić je na pres konferenciji rekao da odluka o uvođenju vanrednog stanja stupa na snagu odmah.

U Srbiji još nema nijednog smrtnog slučaja od korona virusa, rekao je Vučić i dodao da trenutno ukupno imamo 48 zaraženih.

Kako je rekao, ovog sekunda imamo vanredno stanje na teritoriji cele Srbije, a odmah posle večerašnjeg obraćanja i objave u Službenom glasniku uslediće sednica vlade, na kojoj će biti doneta uredba o merama za vreme vanrednog stanja.

Predsednik Vučić je u ime Srbije izjavio saučešće svim našim evropskim prijateljima, junačkom italijanskom narodu, kojem želi da izađe iz ovoga, našoj španskoj braći, takođe.

„Da imate u vidu to su mnogo bogatije vlade i zemlje od nas. Mi ćemo morati disciplinom i merama da se borimo“, rekao je.

Vučić je izjavio da od sutra nema škola, vrtića, fakulteta, da će učenici učiti preko televizije, kao i da verovatno škole neće biti otvarane do kraja školske godine.

„Sutra nema škola, vrtića, fakulteta, polako ćemo preko Zavoda za biocide da dezinfikujemo sve prostore. Nema treninga, sporta, teretana…“, rekao je Vučić.

Predsednik je pozvao građane da ne stvaraju zalihe osnovnih životnih namirnica, jer za to nema nikakve potrebe, pošto imamo dovoljno i brasna, ulja, šećera, pirinča i drugih namirnica.

Vučić je primetio da imamo za 100 odsto uvećanu potrošnju dodajući da razume strah kod ljudi i potrebu da se osećaju sigrno, ali da imamo brašna za 12 meseci.

Predsednik je rekao da je zamolio za pomoć predsednika Kine Si Đipinga, garantujući mu vekovno čelično prijateljstvo sa malom Srbijom.

„Tražili smo sve od Kine čak i da nam pošalju lekare. Ne smemo da dozvolimo ulaz u bolnice i zato će bolnice čuvati vojska. Neće biti napadani lekari, neće moći da uđe ko god hoće u bolnice. Videćete vojsku pored najvažnijih objekata“, najavio je.

Vučić je rekao da se sve mere preduzimaju kako bi se sačuvala zemlja, jer, poručio je, predaja nije opcija, nikada nije bila i nikada neće biti opcija za Srbiju.

Vučić je istakao da smo od 1804. godine i od uspostavljanja moderne srpske držve, „ginuli, ginuli, ginuli“, te da je dobro da poštujemo istoriju, tradiciju i pokazujemo koliko volimo zemlju.

Izvor: Tanjug, RTS
PETICIJA UNIJE SPRS – SMANJENJE BROJA UČENIKA U ODELJENJU

POPUSTI ZA ČLANOVE USPRS

Unija sprs logo

PRAVNA SLUŽBA USPRS

PKU – Covid 19

PROSVETA IMA REČ

MOJA PRAVA – PREUZIMANJE

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – TEHNOLOŠKI VIŠAK

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – NEPUNO RADNO VREME

Jedinstvena lista tehnoloških viškova

Lista radnika sa nepotpunim radnim vremenom

Slobodna radna mesta

Odluke o raspisivanju konkursa na određeno i na neodređeno. Sporazumi o preuzimanju zaposlenih Rešenja o izboru kandidata

konkursi

V Faza odobrenih radnih mesta

IV faza odobrenih radnih mesta

III Faza odobrenih radnih mesta

II Faza odobrenih radnih mesta

I Faza odobrenih radnih mesta

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll