Проглашено ванредно стање

15. март 2020.

Председник Србије Александар Вучић прогласио је вечерас ванредно стање на територији целе Србије.

Вучић је на прес конференцији рекао да одлука о увођењу ванредног стања ступа на снагу одмах.

У Србији још нема ниједног смртног случаја од корона вируса, рекао је Вучић и додао да тренутно укупно имамо 48 заражених.

Како је рекао, овог секунда имамо ванредно стање на територији целе Србије, а одмах после вечерашњег обраћања и објаве у Службеном гласнику уследиће седница владе, на којој ће бити донета уредба о мерама за време ванредног стања.

Председник Вучић је у име Србије изјавио саучешће свим нашим европским пријатељима, јуначком италијанском народу, којем жели да изађе из овога, нашој шпанској браћи, такође.

„Да имате у виду то су много богатије владе и земље од нас. Ми ћемо морати дисциплином и мерама да се боримо“, рекао је.

Вучић је изјавио да од сутра нема школа, вртића, факултета, да ће ученици учити преко телевизије, као и да вероватно школе неће бити отваране до краја школске године.

„Сутра нема школа, вртића, факултета, полако ћемо преко Завода за биоциде да дезинфикујемо све просторе. Нема тренинга, спорта, теретана…“, рекао је Вучић.

Председник је позвао грађане да не стварају залихе основних животних намирница, јер за то нема никакве потребе, пошто имамо довољно и брасна, уља, шећера, пиринча и других намирница.

Вучић је приметио да имамо за 100 одсто увећану потрошњу додајући да разуме страх код људи и потребу да се осећају сигрно, али да имамо брашна за 12 месеци.

Председник је рекао да је замолио за помоћ председника Кине Си Ђипинга, гарантујући му вековно челично пријатељство са малом Србијом.

„Тражили смо све од Кине чак и да нам пошаљу лекаре. Не смемо да дозволимо улаз у болнице и зато ће болнице чувати војска. Неће бити нападани лекари, неће моћи да уђе ко год хоће у болнице. Видећете војску поред најважнијих објеката“, најавио је.

Вучић је рекао да се све мере предузимају како би се сачувала земља, јер, поручио је, предаја није опција, никада није била и никада неће бити опција за Србију.

Вучић је истакао да смо од 1804. године и од успостављања модерне српске држве, „гинули, гинули, гинули“, те да је добро да поштујемо историју, традицију и показујемо колико волимо земљу.

Извор: Танјуг, РТС




КАНЦЕЛАРИЈА УСПРС: 065/944 2000

Unija sprs logo

ПРАВНА СЛУЖБА УНИЈЕ СПРС: pravnik2usprs@gmail.com pravnik3usprs@gmail.com usprspravnik@gmail.com

ЧЛАНОВИ УСПРС РАДНИХ ПОДГРУПА ПРИ ШКОЛСКИМ УПРАВАМА

Јединствена листа технолошких вишкова

Листа радника са непотпуним радним временом

Слободна радна места

МОЈА ПРАВА – ПРЕУЗИМАЊЕ

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – ТЕХНОЛОШКИ ВИШАК

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – НЕПУНО РАДНО ВРЕМЕ

ПОПУСТИ ЗА ЧЛАНОВЕ УСПРС

ПЕТИЦИЈА УНИЈЕ СПРС – СМАЊЕЊЕ БРОЈА УЧЕНИКА У ОДЕЉЕЊУ

ПКУ – Covid 19

ПРОСВЕТА ИМА РЕЧ

Одлуке о расписивању конкурса на одређено и на неодређено. Споразуми о преузимању запослених Решења о избору кандидата

konkursi

VII Фаза одобрених радних места

VI Фаза одобрених радних места

V Фаза одобрених радних места

IV фаза одобрених радних места

III Фаза одобрених радних места

II Фаза одобрених радних места

I Фаза одобрених радних места

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll