ŠABAC – PROTEST USPRS

01. septembra 2022.

Početak školske godine uz skraćene časove u školama članicama Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije

Početak nove školske godine u školama članicama Unije, kreće tradicionalno sa štrajkom prosvetnih radnika, ali ne iz „bese“, kako kažu u Gradskom odboru Unije sindikata prosvetih radnika Srbije (USPRS), nego da bi skrenuli pažnju na realne probleme.

„Članice unije su Šabačka gimnazija, Tehnička škola, OŠ „Jevrem Obrenović“, OŠ „Majur“, OŠ „Kralj Aleksandar Karađorđević“ u Prnjavoru i Mačvanska srednja škola u Bogatiću“. Kolege koje nisu članovi sindikata, imaju pravo da budu podrška.

Štrak podrazumeva da će časovi 1. septembra biti skraćeni na 30 minuta, a tog dana planiramo i protestne skupove po gradovima, ispred Gradskih odbora USPRS, kao i konferencije za medije.

Prosvetari imaju tri zahteva, traže korekciju zarada od 20 odsto i isplatu ostatka dugovanja od 50 hiljada dinara, promene zakona, pravilnika i uputstava iz oblasti obrazovanja, i kao treći, smanjenje broja učenika na najviše 24 u odeljenju.

To što kažu da su nam dali po 10 hiljada dinara, to nije pomoć, jer nam duguju 60 hiljada dinara po sporazumu koji je potpisan kada smo prekinuli veliki štrajk, što znači da treba da nam isplate još 50 hiljada. Tada je potpisano da ćemo dobijati Svetosavske nagrade, a od 2015. godine dobili smo samo jednu.

Koliko je škola podržalo štrajk, znaće se 1. septembra, ali kako kaže, očekuje da svi članovi Unije ispoštuju odluke Glavnog odbora. Kao predsednik, tog dana treba da dostavim podatke Glavnom odboru o brojnosti na nivou grada Šapca, tako da ćemo do 15 časova, znati tačno koje škole su u štrajku, ali po statutu Unije, svi članovi bi trebalo da drže časove po pola sata. Ako dijalog izostane, protesti će biti radiklizovani, što podrazumeva zajednički protest u Beogradu.

Predsednik GO USPRS Šabac /Bogatić

Sanja Berić
POPUSTI ZA ČLANOVE USPRS

PETICIJA UNIJE SPRS – SMANJENJE BROJA UČENIKA U ODELJENJU

Unija sprs logo

PRAVNA SLUŽBA USPRS

PKU – Covid 19

PROSVETA IMA REČ

MOJA PRAVA – PREUZIMANJE

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – TEHNOLOŠKI VIŠAK

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – NEPUNO RADNO VREME

Jedinstvena lista tehnoloških viškova

Lista radnika sa nepotpunim radnim vremenom

Slobodna radna mesta

Odluke o raspisivanju konkursa na određeno i na neodređeno. Sporazumi o preuzimanju zaposlenih Rešenja o izboru kandidata

konkursi

VI Faza odobrenih radnih mesta

V Faza odobrenih radnih mesta

IV faza odobrenih radnih mesta

III Faza odobrenih radnih mesta

II Faza odobrenih radnih mesta

I Faza odobrenih radnih mesta

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll