SINDIKAT IZ TURSKE U POSETI KOLEGAMA IZ SRBIJE

24. juna 2021.

Eğitim Bir Sen je najveća sindikalna organizacija u Turskoj. Broji blizu pola miliona zaposlenih, odnosno oko 55 % od ukupnog broja prosvetnih radnika.

Svoju međunarodnu saradnju sindikat Eğitim Bir Sen ostvaruje sa sindikalnim organizacijama iz velikog broja zemalja, sa tri kontinenta. Značaj saradnje se ogleda u razmeni iskustava i međusobnom pomaganju u pogledu zaštite i ostvarivanja prava zaposlenih u ustanovama obrazovanja i vaspitanja, ali i unapređivanje i razvijanje zakonskih osnova kojima se ista obezbeđuju.

U protekloj godini u organizaciji Eğitim Bir Sen održane su dve velike međunarodne onlajn konferencije, na kojima su učestvovali i predstavnici Unije SPRS. Poslednja konferencija, održana u periodu od 25. do 27. maja 2021. godine, na kojoj je govorila i Jasna Janković, predsednica Unije SPRS, a koja je okupila predstavnike iz 41 zemlje, u osnovi bila je posvećena trenutnoj epidemiološkoj situaciji u svetu i kako se ona odražava na kvalitet obrazovanja, ali i kvalitet života i rada prosvetnih radnika.

S težnjom da se ta saradnja razvija i dalje, delagacija pomenutog sindikata doputovala je u Srbiju, kako bi sa predsednicom Unije SPRS Jasnom Janković i članovima Predsedništva razgovarali o daljim mogućim koracima i zajedničkim sindikalnim aktivnostima i delovanjima u pogledu zaštite i obezbeđivanja prava prosvetnih radnika na međunarodnom nivou.

Na aerodromu „Nikola Tesla“, delegate je dočekao Imer Ademović, član GO USPRS.

INFO USPRS

 
POPUSTI ZA ČLANOVE USPRS

PETICIJA UNIJE SPRS – SMANJENJE BROJA UČENIKA U ODELJENJU

Unija sprs logo

PRAVNA SLUŽBA USPRS

PKU – Covid 19

PROSVETA IMA REČ

MOJA PRAVA – PREUZIMANJE

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – TEHNOLOŠKI VIŠAK

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – NEPUNO RADNO VREME

Jedinstvena lista tehnoloških viškova

Lista radnika sa nepotpunim radnim vremenom

Slobodna radna mesta

Odluke o raspisivanju konkursa na određeno i na neodređeno. Sporazumi o preuzimanju zaposlenih Rešenja o izboru kandidata

konkursi

VI Faza odobrenih radnih mesta

V Faza odobrenih radnih mesta

IV faza odobrenih radnih mesta

III Faza odobrenih radnih mesta

II Faza odobrenih radnih mesta

I Faza odobrenih radnih mesta

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll