SOČ izneo listu zahteva za novog ministra prosvete

29. oktobra 2020.

ČAČAK – Predstavnici Sindikata obrazovanja Čačak (SOČ) poručili su danas da od nove Vlade i resornog Ministarstva pre svega traže iskren i konstruktivni socijalni dijalog.

Zahtevaju da se u budžetu za 2021. godinu planira veće izdvajanje za prosvetu, isplati 30.000 dinara za šest Svetosavskih nagrada, 25.000 dinara iz ušteda predviđenih potpisanim Sporazumom, koriguje koeficijent nenastavnom i pomoćnom osoblju, plate angažovanja i putni troškovi članovima pri školskim upravama i Centralnoj radnoj grupi pri Ministarstvu prosvete.

Predsednik SOČ Vladimir Adžić izjavio je da sva četiri sindikata žele da ne bude samo protokolarnih sastanaka, nego da svi zajedno shvate neophodnost socijalnog dijaloga koga, kako je rekao, u prethodnom periodu gotovo da nije bilo.

Član Izvršnog odbora Sindikata obrazovanja Čačak Bojan Nedeljković istakao je da su učenici iz velikog broja srednjih škola suočeni sa problemom smanjivanja časova srpskog jezika i književnosti, svega dva časa sedmično.

U narednom periodu prosvetni radnici će, kako su istakli članovi SOČ-a, nastaviti sa doslednim zalaganjem za kvalitetnim obrazovanjem i insistirati na prijemu mladih kolega na neodređeno vreme.

Zaključili su da nastavljaju svoj put za odbranu i dostojanstvo zaposlenih u prosveti.

Izvor: MNA
POPUSTI ZA ČLANOVE USPRS

PETICIJA UNIJE SPRS – SMANJENJE BROJA UČENIKA U ODELJENJU

Unija sprs logo

PRAVNA SLUŽBA USPRS

PKU – Covid 19

PROSVETA IMA REČ

MOJA PRAVA – PREUZIMANJE

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – TEHNOLOŠKI VIŠAK

ZAHTEV ZA PREUZIMANJE – NEPUNO RADNO VREME

Jedinstvena lista tehnoloških viškova

Lista radnika sa nepotpunim radnim vremenom

Slobodna radna mesta

Odluke o raspisivanju konkursa na određeno i na neodređeno. Sporazumi o preuzimanju zaposlenih Rešenja o izboru kandidata

konkursi

VI Faza odobrenih radnih mesta

V Faza odobrenih radnih mesta

IV faza odobrenih radnih mesta

III Faza odobrenih radnih mesta

II Faza odobrenih radnih mesta

I Faza odobrenih radnih mesta

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll