Сутра протест просветара, најављена обустава рада – Крушевац

30. новембар 2022.

Сутра протест просветара, најављена обустава рада
Постављено: 30.11.2022

Представници УСПРС-а у Крушевцу сутра ће у 12 часова на Тргу косовских јунака одржати протест поводом случаја насиља над професорком из Техничке школе у Трстенику. Протести ће бити одржани на још 47 локација широм земље, а у школама чланицама Уније настава ће бити обустављена

–Унија је својом одлуком подржала захтев својих колега који су једногласно донели да је ово напад не само на нашу колегиницу, већ напад на образовање. Ми хоћемо да укажемо на то да је насиље свакодневно у установама образовања, не само према наставницима, постоји и оно вршњачке. Желимо да укажемо држави да је крајње време да учини нешто конкретно како би се образовне инстуције односно школе учиниле сигурнијим за децу, али и за нас који радимо- каже Добривоје Марјановић, председник крушевачке Уније синдиката просветних радника и члан Председништва УСПРС-а.

На протест су добродошли сви, просветари, ђаци, суграђани, а позвани су и представници институција.

-Очекујемо да нашу одлуку подрже просветни радници, али и родитељи. Позвани су и представници града и школске управе, јер они су чиниоци који треба да допринесу бољем образовном систему у Србији и не треба да плаше раднике запослене у образовању у Крушевцу отказима и смањењем зараде, зато што смо ово урадили, јер то је у интересу свих нас. Нећемо се уплашити и ова акција ће се наставити до испуњења захтева.

Како тврде из Уније, протесту ће се одазвати њено чланство, а у школама чланицама биће обустављена настава. За школе које нису чланице Уније није познато да ли ће учестовати у протесту и обустави наставе.

-Сутра у свим школама широм Србије биће обустава рада, у Крушевцу су то све школе, као и у Брусу, Александровцу, Варварину, Ћићевцу, а има и неколико у Трстенику. Постоје још три синдиката, поред нашег, и са њима иначе не сарађујемо, али сада смо их позвали да подрже колегиницу потпуном обуставом, јер ово није синдикална прича, већ прича која се тиче свих оних који се баве образовањем. Ако не желе да учествују нека се запитају кога онда представљају. Ако се не буду придружили акцији, ово ће дефинитивно бити линија разграничења-уверава Марјановић.

Извор: Новине Град




КАНЦЕЛАРИЈА УСПРС: 065/944 2000

Unija sprs logo

ПРАВНА СЛУЖБА УНИЈЕ СПРС: pravnik2usprs@gmail.com pravnik3usprs@gmail.com usprspravnik@gmail.com

ЧЛАНОВИ УСПРС РАДНИХ ПОДГРУПА ПРИ ШКОЛСКИМ УПРАВАМА

Јединствена листа технолошких вишкова

Листа радника са непотпуним радним временом

Слободна радна места

МОЈА ПРАВА – ПРЕУЗИМАЊЕ

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – ТЕХНОЛОШКИ ВИШАК

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – НЕПУНО РАДНО ВРЕМЕ

ПОПУСТИ ЗА ЧЛАНОВЕ УСПРС

ПЕТИЦИЈА УНИЈЕ СПРС – СМАЊЕЊЕ БРОЈА УЧЕНИКА У ОДЕЉЕЊУ

ПКУ – Covid 19

ПРОСВЕТА ИМА РЕЧ

Одлуке о расписивању конкурса на одређено и на неодређено. Споразуми о преузимању запослених Решења о избору кандидата

konkursi

VII Фаза одобрених радних места

VI Фаза одобрених радних места

V Фаза одобрених радних места

IV фаза одобрених радних места

III Фаза одобрених радних места

II Фаза одобрених радних места

I Фаза одобрених радних места

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll