УРАДИТЕ ТО ЈОШ ДАНАС ЗА ВАШУ ДЕЦУ

29. новембар 2020.
Све критичнија епидемиолошка ситуација, која се из дана у дан погоршава, навела је земље у окружењу да затварају школе и да прелазе на наставу на даљину. Србија нажалост није једна од њих.  Прелазак на онлајн наставу одређен је за један део  образовног система, док се у првом циклусу основног образовања наставља непосредни образовно – васпитни рад у школи.
Новоуведеним епидемиолошким мерама, ученици млађих разреда су поистовећени са стадом које треба чувати, али не од изложености вирусу, већ као групу на окупу, која треба да стекне имунитет крда. Учитељи и наставници, који остварују наставни процес у млађим разредима, нису пастири стада, нити гоничи крда, већ људи који Вашу децу образују и васпитавају.
Према подацима са терена, којима располажемо, број заражених међу ученицима, наставницима и помоћним радницима далеко је већи од онога који се износи у јавности. Алармантно је повећан у односу на период од марта месеца 2020. године, када смо са укупно 57 заражених у земљи прешли на онлајн наставу. Међутим, сада када је број новооболелих или су у изолацији већи од 7 хиљада, настава од I до IV разреда, одвијаће се према упутству Министарства просвете, науке и технолошког развоја, које је донето почетком школске године. Подсећамо Вас да смо тада имали далеко мање заражених, оболелих и преминулих. Радили смо у отежаним околностима и са повећаним обимом посла, решени да надокнадимо пропуштено градиво и спремни да Вашој деци, нашим ученицима, помогнемо у савладавању новог на најбољи могући начин.
Апелујемо на Вас, поштовани родитељи, да донесете крајње разумну одлуку и Вашој деци омогућите прелазак на онлајн наставу, како би се у школама зауставила трансмисија вируса.
С поштовањем
У Београду, 29.11.2020. године
Потпредседник Уније СПРС, Звонимир Јовић



КАНЦЕЛАРИЈА УСПРС: 065/944 2000

Unija sprs logo

ПРАВНА СЛУЖБА УНИЈЕ СПРС: pravnik2usprs@gmail.com pravnik3usprs@gmail.com usprspravnik@gmail.com

ЧЛАНОВИ УСПРС РАДНИХ ПОДГРУПА ПРИ ШКОЛСКИМ УПРАВАМА

Јединствена листа технолошких вишкова

Листа радника са непотпуним радним временом

Слободна радна места

МОЈА ПРАВА – ПРЕУЗИМАЊЕ

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – ТЕХНОЛОШКИ ВИШАК

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – НЕПУНО РАДНО ВРЕМЕ

ПОПУСТИ ЗА ЧЛАНОВЕ УСПРС

ПЕТИЦИЈА УНИЈЕ СПРС – СМАЊЕЊЕ БРОЈА УЧЕНИКА У ОДЕЉЕЊУ

ПКУ – Covid 19

ПРОСВЕТА ИМА РЕЧ

Одлуке о расписивању конкурса на одређено и на неодређено. Споразуми о преузимању запослених Решења о избору кандидата

konkursi

VII Фаза одобрених радних места

VI Фаза одобрених радних места

V Фаза одобрених радних места

IV фаза одобрених радних места

III Фаза одобрених радних места

II Фаза одобрених радних места

I Фаза одобрених радних места

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll