„ЖИВОТ ЈЕ НЕПРИКОСНОВЕН“ И ТАЧКА! (ДРУГИ ДЕО)

10. децембар 2020.

САОПШТЕЊЕ СОЧ – а

Синдикат образовања Чачак и даље стоји на становишту да су сви запослени у основним и средњим школама у Србији морали бити на настави на даљину, као што је било на крају другог полугодишта претходне школске године, при много мањој заражености. Зато нас и изненадила одлука Кризног штаба која је ученике од 1. до 4. разреда оставила у непосредном раду заједно са учитељима, а знају све релевантне податке. И поред обраћања Кризном штабу РС, Уније СПРС и Синдиката образовања Чачак градском Кризном штабу, да се ова одлука измени, одговора од надлежних нема.

Оно што је сигурно је да су нас родитељи наших ученика разумели, јер ово није била борба само за здравље учитеља и оних који раде са њиховом децом него и за здравље наших ученика и њихових породица. Намеће се питање ко ће бити одговоран због оваквих одлука? Истичемо да имамо тренутно 22 заражена учитеља и 21 зараженог ученика. Велики број учитеља (20), а посебно ученика (414) у изолацији и наравно велики број ученика (633) на настави на даљину (праћено у 19 основних школа где СОЧ има чланове).

Време које је за нама показује да деца нису само преносиоци, већ да се и она масовно заражавају као и њихове породице, а учитеље у основним школама и васпитаче у предшколским установама је изгледа неко оставио да буду „жртве“ неодговорних одлука. Поручујемо, мењајте одлуке док не буде касно! Од накнадне памети нико неће имати користи. Треба знати да у Јапану једини који нису дужни да се клањају цару јесу учитељи јер ни цареви не могу без учитеља. Зато чувајмо нашу децу и наше учитеље као и њихове породице! Живот и здравље морају бити на првом месту!!!

ЖИВОТ ЈЕ НЕПРИКОСНОВЕН! КАЖЕ УСТАВ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЧЛАН 24, КАО ШТО И ЗАКОН О БЕЗБЕДНОСТИ И ЗДРАВЉА НА РАДУ ОМОГУЋУЈЕ НАПУШТАЊЕ РАДНОГ МЕСТА У СЛУЧАЈУ НЕПОСРЕДНЕ ОПАСНОСТИ ПО ЖИВОТ ИЛИ ЗДРАВЉЕ ЉУДИ.

С поштовањем,

У Чачку, 10. децембра 2020. год.

Владимир Аџић




КАНЦЕЛАРИЈА УСПРС: 065/944 2000

Unija sprs logo

ПРАВНА СЛУЖБА УНИЈЕ СПРС: pravnik2usprs@gmail.com pravnik3usprs@gmail.com usprspravnik@gmail.com

ЧЛАНОВИ УСПРС РАДНИХ ПОДГРУПА ПРИ ШКОЛСКИМ УПРАВАМА

Јединствена листа технолошких вишкова

Листа радника са непотпуним радним временом

Слободна радна места

МОЈА ПРАВА – ПРЕУЗИМАЊЕ

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – ТЕХНОЛОШКИ ВИШАК

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – НЕПУНО РАДНО ВРЕМЕ

ПОПУСТИ ЗА ЧЛАНОВЕ УСПРС

ПЕТИЦИЈА УНИЈЕ СПРС – СМАЊЕЊЕ БРОЈА УЧЕНИКА У ОДЕЉЕЊУ

ПКУ – Covid 19

ПРОСВЕТА ИМА РЕЧ

Одлуке о расписивању конкурса на одређено и на неодређено. Споразуми о преузимању запослених Решења о избору кандидата

konkursi

VII Фаза одобрених радних места

VI Фаза одобрених радних места

V Фаза одобрених радних места

IV фаза одобрених радних места

III Фаза одобрених радних места

II Фаза одобрених радних места

I Фаза одобрених радних места

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll