„ЖИВОТ ЈЕ НЕПРИКОСНОВЕН“ И ТАЧКА!

04. децембар 2020.
Синдикат образовања Чачак подржава све колеге учитеље који су на достојанствен начин показали шта значи бити васпитач. Посебно истичемо колеге учитеље из три наше основне школе: ОШ “Танаско Рајић“, ОШ “Филип Филиповић“ и ОШ „Др Драгиша Мишовић“, који су бранећи достојанство професије постали перјанице Уније СПРС и СОЧ – а. Њима се на храбрости и одважности диви цела просветна Србија. Њихова одговорна одлука је да, водећи рачуна о здрављу деце, своме и здрављу породица, а у договору са родитељима ученика,  пређу на наставу на даљину, с обзиром на епидемиолошку ситуацију, како у граду тако и у Србији. Да је одлука исправна, показује велика  подршка родитеља на којој смо им захвални, а наши подаци потврђују велико одсуство, како деце тако и учитеља у великом броју школа.
Ни Синдикат образовања Чачак, као ни Унија синдиката просветних радника Србије, иако је писала 26.11.2020. године,  Кризним штабовима града и Републике, нису добили одговор од надлежних да се мера наставе на даљину прошири и на наставу од 1. до 4. разреда основне школе. Синдикат образовања Чачак се пита ко је тај који може да потврди да вируса Ковид -19 нема од 1. до 4. разреда и међу децом и учитељима? Наши подаци говоре супротно!
На крају се питамо, ко ће преузети одговорност због тога што јесењи распуст није продужен од 16.11.2020.год. за 14 дана као што је предложила председница Уније СПРС, Јасна Јанковић, свим надлежнима, што се касније показало исправним. И још, ко преузима одговорност у Чачку за све заражене ученике, учитеље и њихове породице!?!
ЖИВОТ ЈЕ НЕПРИКОСНОВЕН! КАЖЕ УСТАВ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЧЛАН 24, КАО ШТО И ЗАКОН О БЕЗБЕДНОСТИ И ЗДРАВЉА НА РАДУ ОМОГУЋУЈЕ НАПУШТАЊЕ РАДНОГ МЕСТА У СЛУЧАЈУ НЕПОСРЕДНЕ ОПАСНОСТИ ПО ЖИВОТ ИЛИ ЗДРАВЉЕ ЉУДИ.
С поштовањем,
У Чачку, 4. децембра 2020.год.
Председник СОЧ – а Владимир Аџић



КАНЦЕЛАРИЈА УСПРС: 065/944 2000

Unija sprs logo

ПРАВНА СЛУЖБА УНИЈЕ СПРС: pravnik2usprs@gmail.com pravnik3usprs@gmail.com usprspravnik@gmail.com

ЧЛАНОВИ УСПРС РАДНИХ ПОДГРУПА ПРИ ШКОЛСКИМ УПРАВАМА

Јединствена листа технолошких вишкова

Листа радника са непотпуним радним временом

Слободна радна места

МОЈА ПРАВА – ПРЕУЗИМАЊЕ

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – ТЕХНОЛОШКИ ВИШАК

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – НЕПУНО РАДНО ВРЕМЕ

ПОПУСТИ ЗА ЧЛАНОВЕ УСПРС

ПЕТИЦИЈА УНИЈЕ СПРС – СМАЊЕЊЕ БРОЈА УЧЕНИКА У ОДЕЉЕЊУ

ПКУ – Covid 19

ПРОСВЕТА ИМА РЕЧ

Одлуке о расписивању конкурса на одређено и на неодређено. Споразуми о преузимању запослених Решења о избору кандидата

konkursi

VII Фаза одобрених радних места

VI Фаза одобрених радних места

V Фаза одобрених радних места

IV фаза одобрених радних места

III Фаза одобрених радних места

II Фаза одобрених радних места

I Фаза одобрених радних места

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll