Људскост покренула нацију

07. октобар 2014.

Реакције на причу о професорки из Владичиног Хана која је донирала кожу ученици.

Председник општине Владичин Хан Горан Младеновић посетио је Сузану Станковић, професорку која је својој ученици Милици Станковић, повређеној у саобраћајној несрећи, донирала кожу. Младеновић је професорки обећао помоћ за куповину повратних авионских карата до Москве, захвалио се њој као и професору Петру Стефановићу из Крагујевца, који је подржао гест професорке и обезбедио им боравак у главном граду Русије. На пут би кренуле чим Милица заврши лечење на ВМА у Београду где је већ шест месеци.

– Надам се да ће се Милица брзо опоравити. Чекам је да после тешких тренутака проведемо и неке лепе тренутке у Москви – каже Сузана. Изненађена је, каже, медијском пажњом и таласом хуманости који је уследио одмах после текста у „Новостима“, које су кренуле трагом вести Росе Лазовић, такође пацијента на ВМА.

Професор Петар Стефановић из Крагујевца је за Сузану и њену ученицу обезбедио седмодневни боравак у Москви, али је недостајао новац за авионске карте. Гест професорке изазвао је праву реакцију добрих и хуманих људи. Крагујевачком професору су стигли позиви из Београда, Ваљева и других градова. Међу првима се јавио пензионер из Београда Душан Буцаловић, спреман да плати две повратне карте до Москве.

– Ганула ме та прича. Супруга и ја смо пензионери, договорили смо се да помогнемо колико можемо. Потребно је једино да нам неко каже на који рачун да пребацимо новац – кратко нам је у телефонском разговору казао Буцаловић.

Зорица Жугић, просветни радник у пензији из Ваљева, такође нуди новчану помоћ за карте, а спремна је да помогне и око трошкова даљег боравка у Москви.

РАЧУН ЗА ПОМОЋ

Читаоци „Новости“ који желе да помогну, новац за Милицу и Сузану могу да уплате на рачун нашег Фонда хуманости – Комерцијална банка: 205 – 5621 – 06.

Извор: Вечерње новости
КАНЦЕЛАРИЈА УСПРС: 065/944 2000

Unija sprs logo

ПРАВНА СЛУЖБА УНИЈЕ СПРС: pravnik2usprs@gmail.com pravnik3usprs@gmail.com usprspravnik@gmail.com

ЧЛАНОВИ УСПРС РАДНИХ ПОДГРУПА ПРИ ШКОЛСКИМ УПРАВАМА

Јединствена листа технолошких вишкова

Листа радника са непотпуним радним временом

Слободна радна места

МОЈА ПРАВА – ПРЕУЗИМАЊЕ

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – ТЕХНОЛОШКИ ВИШАК

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – НЕПУНО РАДНО ВРЕМЕ

ПОПУСТИ ЗА ЧЛАНОВЕ УСПРС

ПЕТИЦИЈА УНИЈЕ СПРС – СМАЊЕЊЕ БРОЈА УЧЕНИКА У ОДЕЉЕЊУ

ПКУ – Covid 19

ПРОСВЕТА ИМА РЕЧ

Одлуке о расписивању конкурса на одређено и на неодређено. Споразуми о преузимању запослених Решења о избору кандидата

konkursi

VII Фаза одобрених радних места

VI Фаза одобрених радних места

V Фаза одобрених радних места

IV фаза одобрених радних места

III Фаза одобрених радних места

II Фаза одобрених радних места

I Фаза одобрених радних места

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll