Такмичење Хакатон

11. март 2014.

Поводом обележавања 160 година постојања Политехничке школе, компанија „Комтрејд“ је у тој школи данас организовала такмичење „Хакатон“ (Hackathon) у креирању андроид апликације за управљање лего роботом.

Међу пет екипа са 25 такмичара, ученика Политехничке школе, победу је однео петочлани тим „Игра престола“ (Game of Thrones) чији представник Јован Јовановић у изјави Танјугу каже да је највећи изазов било време, јер је аликацију требало креирати за две седмице.

„За наше идеје требало нам је још два дана више, на крају смо морали да скратимо пројекат, избацимо неке ствари. Проблем је у једном тренутку био и код лего робота, јер сензор који детектује боју није хтео да ради како треба, због чега смо имали застој на дан-два, али то сад ради како треба“, рекао је Јовановић.

Додаје да су, на крају успели, и направили апликацију за андроид телефон која притиском на дугме спроводи робота кроз лавиринт.

Истичући да се данашњи свет технологија брзо мења, представник „Комтрејда“ Срђан Атанасијевић објашњава да је „Хакатон“ нови облик такмичења и промовисања нових идеја.

„У свету ‘Хакатон’ постоји пет-шест година, а у овој регији је релативно нова категорија, идо сада организована на универзитетима“, рекао је Атанасијевић и навео да је ово први пут да је Хакатон организован у једној стручној школи.

Према његовим речима, ученици из екипе „Game of Thrones“ су заправо дупли прваци и то као тим који је нашао спас из лавиринта за робота, али и први ученици из једне стручне школе у Србији који су учествовали и победили у Хакатону.

Професор информатике у Политехничкој школи Катарина Вељковић истакла је да се интересовање ученика не задржава само на игрицама, већ да су веома заинтересовани за озбиљне ствари.

„Шта год да им дамо као задатак, кренуће да копају, да траже решење, баш као и ово данас за лего робота“, рекла је Вељковић.

На крају осмочасовног такмичења ученика, представници Политичке школе и компаније „Комтрејд“ потписали су уговор о пословно техничкој сарадњи.

Извор: Вечерње новости
КАНЦЕЛАРИЈА УСПРС: 065/944 2000

Unija sprs logo

ПРАВНА СЛУЖБА УНИЈЕ СПРС: pravnik2usprs@gmail.com pravnik3usprs@gmail.com usprspravnik@gmail.com

ЧЛАНОВИ УСПРС РАДНИХ ПОДГРУПА ПРИ ШКОЛСКИМ УПРАВАМА

Јединствена листа технолошких вишкова

Листа радника са непотпуним радним временом

Слободна радна места

МОЈА ПРАВА – ПРЕУЗИМАЊЕ

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – ТЕХНОЛОШКИ ВИШАК

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – НЕПУНО РАДНО ВРЕМЕ

ПОПУСТИ ЗА ЧЛАНОВЕ УСПРС

ПЕТИЦИЈА УНИЈЕ СПРС – СМАЊЕЊЕ БРОЈА УЧЕНИКА У ОДЕЉЕЊУ

ПКУ – Covid 19

ПРОСВЕТА ИМА РЕЧ

Одлуке о расписивању конкурса на одређено и на неодређено. Споразуми о преузимању запослених Решења о избору кандидата

konkursi

VII a Фаза одобрених радних места 30 – 50%

VII Фаза одобрених радних места

VI Фаза одобрених радних места

V Фаза одобрених радних места

IV фаза одобрених радних места

III Фаза одобрених радних места

II Фаза одобрених радних места

I Фаза одобрених радних места

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll