10 000 динара преко разредног

29. новембар 2023.

„Попуни формулар, који ћеш добити у школи и новац ће лећи на твој рачун. Ако немаш свој, онда на рачун једног од твојих родитеља.“ рекао је министар финансија Синиша Мали.

Председник Републике Србије је изјавио да ће држава Србија свим локалним самоуправама пребацити средства, како би сваком средњошколцу у Србији било исплаћено по десет хиљада динара.

„Није превише али довољно да обрадујеш себе или неког теби драгог за празнике“ додао је горе поменути министар финансија.

Али зашто прикупљање, слање, па чак и обрада података о свему наведеном иде преко разредног и школе?

Нигде у опису посла одељенског старешине не стоји дистрибуција формулара, прикупљање података о текућим рачунима ученика и евентуално родитеља им.
А шта ако ученик изгуби формулар или ако родитељ не жели да попуни формулар? Да ли онда изјаву пише разредни или средњошколац уколико је пунолетан или родитељ пунолетног средњошколца који нема текући рачун?

Ако је пре који месец, новац малолетним лицима уплаћиван на основу попуњавања е-пријаве од стране родитеља, где је запело овај пут?
Новац се даје само ученицима средњих школа, па школа гарантује да јесу ученици исте. Неупућени би похвалили стимулативну меру и промоцију неопходности стицања знања и значаја школе. Упућени ће ћутати, гунђати и делити, опомињати, подсећати и скупљати обрасце да не би децу оштетили, а нервозног директора натоварили себи на врат.

Зашто преко школе а не у школу? Не замерите, али намењених 20 милиона евра би више допринеле будућности да су уложене у наставна средства, опремање и осавремењивање наставног процеса. Када би смо имали такве школе, можда нам ученици како малолетни, тако и пунолетни не би имали потребу да попуњавају обрасце са бројевима текућег рачуна и адресом становања.

Број свог текућег рачуна наставници су написали на тараби школе, па ако се држава сети, а морала би да се сети већ у јануару

ИНФО УСПРС
КАНЦЕЛАРИЈА УСПРС: 065/944 2000

Unija sprs logo

ПРАВНА СЛУЖБА УНИЈЕ СПРС: pravnik2usprs@gmail.com pravnik3usprs@gmail.com usprspravnik@gmail.com

ЧЛАНОВИ УСПРС РАДНИХ ПОДГРУПА ПРИ ШКОЛСКИМ УПРАВАМА

Јединствена листа технолошких вишкова

Листа радника са непотпуним радним временом

Слободна радна места

МОЈА ПРАВА – ПРЕУЗИМАЊЕ

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – ТЕХНОЛОШКИ ВИШАК

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – НЕПУНО РАДНО ВРЕМЕ

ПОПУСТИ ЗА ЧЛАНОВЕ УСПРС

ПЕТИЦИЈА УНИЈЕ СПРС – СМАЊЕЊЕ БРОЈА УЧЕНИКА У ОДЕЉЕЊУ

ПКУ – Covid 19

ПРОСВЕТА ИМА РЕЧ

Одлуке о расписивању конкурса на одређено и на неодређено. Споразуми о преузимању запослених Решења о избору кандидата

konkursi

VII a Фаза одобрених радних места 30 – 50%

VII Фаза одобрених радних места

VI Фаза одобрених радних места

V Фаза одобрених радних места

IV фаза одобрених радних места

III Фаза одобрених радних места

II Фаза одобрених радних места

I Фаза одобрених радних места

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll