Ако је проглашено ванредно стање није проглашено лудило

25. март 2020.

У Србији је проглашено ванредно стање 16.3.2020.године, што апсолутно подржавам. Деца и наставници су послати кућама и кренула је настава на даљину. Наставници су се сналазили како су знали и умели да деца не би осетила прекид наставе и како би се деци пружила потребна знања. Нико нас није питао да ли имамо техничких могућност, колико плаћамо интернет, мобилне телефоне како нас, тако и родитеље.

Ako je proglaseno vanredno stanje

 

И све би то било у реду да се прво нису јавили Бомбардери из МПНТР, који су свакодневно школе засипали нејасним дописима под ознаком Хитно, Важно и слично. Уместо да помажу, успешно су уносили забуну и оправдану љутњу код просветних радника. Поједини директори у својим изливима полтронства су се такмичили ко ће пре та упутства спроводити. Као и већина лоших ђака гледали су само један део упутства и нису обраћали пажњу на то да та упутства нису обавезујућа, журећи да их спроведу. Нико од њих није водио рачуна о запосленима, који су већ почели да раде на један начин, већ су тражили прелазак са једне на другу платформу за учење, без обзира да ли су наставници били обучени за тај начин рада. Чак су наставнике терали на обуке за одређене платформе.

После су се јавили Команданти који су тражили да се испразне школе да би се реновирале док је ванредно стање. Наравно да такви „ликови“ нису размишљали о томе да угрожавају животе и здравље, а богами и имовину запослених.

Затим се јавио генијални градоначелник, опет Командант, који је увео радну обавезу запосленима у школама „који треба да буду стављени на располагање Штабу у циљу пружања помоћи нашим старијим суграђанима и за друге потребе Штаба током ванредног стања“. Питам се да ли господин Командант зна да је за рад просветних радника и њихову радну обавезу надлежан Министар просвете? Да ли врли Командант зна да просветни радници раде и сада? Када ће онда просветни радници држати часове и како? Где су незапослени? Дирктори школа и Министар о томе наравно ћуте уместо да заштите просветне раднике од овакве глупости.

Шта на крају рећи осим, господо проглашено је ванредно стање, а које је оправдање за ваше лудило?

Звонимир Јовић

председник УСПРВ




КАНЦЕЛАРИЈА УСПРС: 065/944 2000

Unija sprs logo

ПРАВНА СЛУЖБА УНИЈЕ СПРС: pravnik2usprs@gmail.com pravnik3usprs@gmail.com usprspravnik@gmail.com

ЧЛАНОВИ УСПРС РАДНИХ ПОДГРУПА ПРИ ШКОЛСКИМ УПРАВАМА

Јединствена листа технолошких вишкова

Листа радника са непотпуним радним временом

Слободна радна места

МОЈА ПРАВА – ПРЕУЗИМАЊЕ

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – ТЕХНОЛОШКИ ВИШАК

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – НЕПУНО РАДНО ВРЕМЕ

ПОПУСТИ ЗА ЧЛАНОВЕ УСПРС

ПЕТИЦИЈА УНИЈЕ СПРС – СМАЊЕЊЕ БРОЈА УЧЕНИКА У ОДЕЉЕЊУ

ПКУ – Covid 19

ПРОСВЕТА ИМА РЕЧ

Одлуке о расписивању конкурса на одређено и на неодређено. Споразуми о преузимању запослених Решења о избору кандидата

konkursi

VII Фаза одобрених радних места

VI Фаза одобрених радних места

V Фаза одобрених радних места

IV фаза одобрених радних места

III Фаза одобрених радних места

II Фаза одобрених радних места

I Фаза одобрених радних места

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll