„Дани Уније – Унијада“ 2021.

11. октобар 2021.

„Дани Уније – Унијада“ 2021.

Кладово од 30. септембра до 3. октобра 2021. године

Хотел „Ђердап“

Одлука о одржавању „Дана Уније – Унијаде“ донета је још крајем 2019. године. Због епидемиолошке ситуације у земљи, спровођење одлуке је померано до овог тренутка, када од стране државе не постоје званично прописане мере/забране у погледу окупљања људи у броју већем од 500. Друге епидемиолошке мере су спровођене према прописаним стандардима од стране Хотела „Ђердап“ и организатора Уније СПРС.

Учешће на „Данима Уније“ узело је 157 чланова УСПРС-a из свих крајева Србије. Током боравка у Кладову, за учеснике је организовано такмичење у неколико спортских и образовно – културних дисциплина. Екипе су се пријављивале за надметање у кошарци, одбојци, фудбалу, пливању, риболову, бадминтону, надвлачењу конопца, песничењу, појединачном и екипном пикаду, стоном тенису и шаху.

Такмичење у реторичким вештинама „Песничење“, иако најмлађа дисциплина на „Данима Уније“, изазвала је и ове године посебно интересовање, те су се за њу пријавиле колегинице и колеге из седам општинских/градских одбора.

Жиријем је председавао наш познати књижевник, новинар и публициста Небојша Вуковић.

Ликовној колонији у оквиру „Дана Уније“ се одазвало неколико колега, који су својим умећима, издвојеном времену и вољом, показали и та интересовања просветних радника, спремних и способних да својим делом утичу и на културолошки развој и образовање младих.

На основу екипних и појединачних такмичења, сумирани су резултати и победницима уручене медаље и пехари на завршној вечери.

Прво место на овогодишњим „Данима Уније“ освојила је екипа из УСШ Београда, друго место екипа из Крагујевца, док је треће место припало екипи из Краљева. Затим следе: Крушевац, Ковин, Бачка Паланка, Ниш, Зрењанин, Сремска Митровица, Вршац и Тутин.

УСПРС је угостила председника синдиката просветних радника из Палестине: Саеда Ерзиката и представнике за међународну сарадњу Анана Дана и Фераса Нјома. Они су током „Дана Уније“ били смештени у хотелу „Ђердап“ заједно са другим учесницима, тако да су колеге биле у прилици да са њима разговарају о положају просветних радника у њиховој земљи, платама, организацији наставе током периода пандемије и другом.

Њихову посету нашој синдикалној организацији, поздравила је и Амбасада Палестине у Србији, чији је амбасадор Мохамед Набхан у личној пратњи посетио Кладово 1. октобра и присуствовао потписивању Протокола о удруживању и међународној сарадњи наше две синдикалне организације. Он је указао на обострани значај потписивања таквог договора и међусобне сарадње синдиката просветних радника Србије и Палестине, истичући наду да ће се она у наредном периоду значајније развијати и јачати. Тим поводом упутио је позив УСПРС-у да посети Палестину.

Како је Кладово, град на Дунаву, познат по речној риби и рибљим специјалитетима, Хотел „Ђердап“ је претпоследњег дана упутио предлог просветним радницима да се опробају у припремању рибље чорбе. Обезбеђени су неоходни састојци и котлићи за припремање рибље чорбе, а учешће у екипном такмичењу узеле су и Јасна Јанковић, председница Уније СПРС и Весна Јеротијевић, руководилац Ресора за образовни систем УСПРС, спремајући „председничку“ рибљу чорбу.

„Дани Уније“ званично су завршени у недељу, 3. октобра 2021. године. Хотел „Ђердап“ је упутио захвалност и похвале члановима Уније СПРС, које се односе на исказану колегијалност, међусобну сарадњу и дружење, као и одговоран однос према запосленима у хотелу. Са друге стране, учесници су презадовољни условима које су имали и у хотелу и на теренима.

У наредном периоду у појединачним одборима биће сумирани утисци са овогодишње „Унијаде“ и дати предлози за термин и место одржавања следећих сусрета.

У Београду, 11. октобра 2021.

ИНФО УСПРС
КАНЦЕЛАРИЈА УСПРС: 065/944 2000

Unija sprs logo

ПРАВНА СЛУЖБА УНИЈЕ СПРС: pravnik2usprs@gmail.com pravnik3usprs@gmail.com usprspravnik@gmail.com

ЧЛАНОВИ УСПРС РАДНИХ ПОДГРУПА ПРИ ШКОЛСКИМ УПРАВАМА

Јединствена листа технолошких вишкова

Листа радника са непотпуним радним временом

Слободна радна места

МОЈА ПРАВА – ПРЕУЗИМАЊЕ

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – ТЕХНОЛОШКИ ВИШАК

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – НЕПУНО РАДНО ВРЕМЕ

ПОПУСТИ ЗА ЧЛАНОВЕ УСПРС

ПЕТИЦИЈА УНИЈЕ СПРС – СМАЊЕЊЕ БРОЈА УЧЕНИКА У ОДЕЉЕЊУ

ПКУ – Covid 19

ПРОСВЕТА ИМА РЕЧ

Одлуке о расписивању конкурса на одређено и на неодређено. Споразуми о преузимању запослених Решења о избору кандидата

konkursi

VII a Фаза одобрених радних места 30 – 50%

VII Фаза одобрених радних места

VI Фаза одобрених радних места

V Фаза одобрених радних места

IV фаза одобрених радних места

III Фаза одобрених радних места

II Фаза одобрених радних места

I Фаза одобрених радних места

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll