Друго полугодиште у Горњем Милановцу можда почне и на улици

16. јануар 2021.

Просветари Горњег Милановца најавили су данас могуће започињање другог полугодишта на улици у знак подршке законитом спровођењу избора директора у Основној школи „Краљ Александар I“, саопштио је УСПРС Синдиката образовања Горњег Милановца.

У Основној школи “Краљ Александар I” у Горњем Милановцу синдикат и запослени суочавају се, како се наводи, са бахатим понашањем директора установе која је прекршила све могуће законске процедуре приликом расписивања конкурса за место директора ове најстарије основне школе у овом месту.

Како се наводи у саопштењу, први пут пре пар месеци оборили су конкурс којим је (сматрају у синдикату) нанета штета угледу саме институције, “јер је гласање обављено на најбесрамнији начин у историји образовних установа у Србији”.

УСПРС Синдикат образовања Горњег Милановца указао је на основану сумњу надлежном министарству у исправност спровођења процедуре расписивања конкурса, организовања Конкурсне комисије, организовања Посебне седнице Наставничког већа и спровођења гласања за директора школе у складу са Законом о основама система образовања и васпитања.

Наиме, Школски одбор је оборио претходни конкурс због великог броја прекршаја у спровођењу процедуре при расписивању конкурса, као и изборног процеса о чему су надлежне институције и обавештене, а сада се поменута директорка “обрушила на законске процедуре још острашћеније”.

Председник синдиката у ОШ “Краљ Александар I” Олгица Томић Гаковић позвала је колеге из свих школа у граду, а чланове УСПРС да буду на опрезу јер су чланови Комисије за избор директора под мобингом, а тиме и делови колектива које ови људи представљају.

Због тога, УСПРС Синдиката образовања Горњег Милановца најављује могуће започињање другог полугодишта и на улици у знак подршке законитом спровођењу изборног процеса за место руководиоца ове школе.

Представници синдиката ће о овом случају наредних дана обавестити све надлежне институције, а ако буде потребно, како кажу, позваће “у помоћ и синдикални врх”.

Извор: Нова С
КАНЦЕЛАРИЈА УСПРС: 065/944 2000

Unija sprs logo

ПРАВНА СЛУЖБА УНИЈЕ СПРС: pravnik2usprs@gmail.com pravnik3usprs@gmail.com usprspravnik@gmail.com

ЧЛАНОВИ УСПРС РАДНИХ ПОДГРУПА ПРИ ШКОЛСКИМ УПРАВАМА

Јединствена листа технолошких вишкова

Листа радника са непотпуним радним временом

Слободна радна места

МОЈА ПРАВА – ПРЕУЗИМАЊЕ

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – ТЕХНОЛОШКИ ВИШАК

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – НЕПУНО РАДНО ВРЕМЕ

ПОПУСТИ ЗА ЧЛАНОВЕ УСПРС

ПЕТИЦИЈА УНИЈЕ СПРС – СМАЊЕЊЕ БРОЈА УЧЕНИКА У ОДЕЉЕЊУ

ПКУ – Covid 19

ПРОСВЕТА ИМА РЕЧ

Одлуке о расписивању конкурса на одређено и на неодређено. Споразуми о преузимању запослених Решења о избору кандидата

konkursi

VII Фаза одобрених радних места

VI Фаза одобрених радних места

V Фаза одобрених радних места

IV фаза одобрених радних места

III Фаза одобрених радних места

II Фаза одобрених радних места

I Фаза одобрених радних места

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll