Грађанима Кисача

25. мај 2020.

Грађанима Кисача

Поштовани грађани Кисача,

Кад смо се пре два месеца потрудили да прилагодимо свој рад настави на даљину, у ситуацији у којој смо се заједно са нашим ученицима тако изненада нашли, нисмо могли ни да замислимо да ћемо се данас наћи у медијима и у центру пажње нашег села, а и шире.Управо сада се неки од вас питају какав смо ми то колектив пошто смо се усудили да на такав начин јавно изразимо своје неслагање. Молимо вас, да нам дозволите да вам откријемо какви су то међуљудски односи у нашој школи.

Gradjanima kisaca

Велика већина нас потиче из овог села и познајемо се не само из времена откад смо почели заједно да радимо, већ и од раније, када смо ми били ученици ове школе. Заједно радимо на свим пословима које се тичу школе, често размењујемо искуства и саветујемо се међусобно, са циљем да нашим ученицима омогућимо више подршке у савладавању градива. Управо зато се стално усавршавамо на семинарима овде и у иностранству и учествујемо на различитим културним, спортским, уметничким и осталим манифестацијама са нашим ученицима. Никада нисмо остали слепи за проблеме наших суграђана, којима је требала помоћ за лечење или за пребивалишта погођена пожарима и заједно са ученицима смо се укључили у све хуманитарне акције у нашем селу. Колико је само учитељица од своје куће донело одећу, обућу и играчке своје деце, па их поклонило деци из социјално угрожених породица, да ни један наш ученик не би долазио у школу у поцепаним патикама.

Сигурно се питате и какав смо однос имали у колективу међусобно. Одговор је: исти као што имамо и са члановима својих породица, зато што је наш колектив једна велика породица. Заједно смо се смејали, плесали на свадбама, када су наше колеге удавале или жениле своју децу, заједно смо плакали на гробљу, када су наше колеге своје најмилије испраћали на вечни починак.

Ни колегиница којој је колектив симболично окренуо леђа, никада раније није била изостављена из ових дешавања и из ове наше породице. Заједно смо са њом јели за истим столом, заједно се смејали, заједно плакали. Никада није била без подршке колектива, ни када јој је требала помоћ са ученицима, помоћ око надокнађивања њених часова, па ни онда када су неки родитељи имали примедбе на њен рад са ученицима.

Ни овај начин на који је била сачекана као вршилац дужности директора, није био једини начин на који јој је већина предочила шта мисли о њеној кандидатури за место директора. Пре тога смо, као колектив школе, пробали ово питање да решимо разговором, али у томе нисмо имали никакав успех. Самим тим, нисмо имали другог избора, јер су све наше молбе и предлози били безуспешни.

Управо зато, што се тако добро међусобно познајемо, пробали смо да објаснимо да би за добро наших ученика било најбоље да вршилац дужности директора остане Ана Возар, зато што се управо сада све школе у држави сусрећу са изменама каквих никад до сада није било. Самим тиме, ученици и запослени имају јако пуно питања у вези са изменама и свима нама треба неко, ко се јако добро сналази у свим школским питањима, а не неко кога би тек сада требало уводити у посао директора.

Данас ви, наши суграђани, имате о свему овоме различито мишљење. Неки помињу хришћанство, грехове и брину о нашим душама. И у нашој школи се учи веронаука, а у колективу имамо побожне и истинске вернике и знамо да у библијској причи, иако су неки хтели да баце камен на грешника, ипак га нису бацили, јер нико није био без греха. Такође знамо и то да јесте хришћански рећи да је нешто зло, када то заиста и јесте.

Такође, неки од вас, када негативно говоре о нашем колективу, користе различите пословице. И ми наставници смо одавно упознати са народним изрекама, и на ову нашу ситуацију можемо свакако да нађемо неколико пригодних пословица. Неке од њих као да су измишљене баш за ову ситуацију у којој смо се сви нашли:

– Продао веру за вечеру.
– И у паклу је добро, кад ти је стриц ђаво.
– Погођена гуска гаче.

Ко с ђаволом тикве сади, о главу му се олупају.

У добру је лако добар бити, на муци се познају јунаци.

Јунаштво је цар зла свакојега.

Што не умеш поправити, немој ни мењати.

Чланови колектива Основне школе Људовит Штур у Кисачу
КАНЦЕЛАРИЈА УСПРС: 065/944 2000

Unija sprs logo

ПРАВНА СЛУЖБА УНИЈЕ СПРС: pravnik2usprs@gmail.com pravnik3usprs@gmail.com usprspravnik@gmail.com

ЧЛАНОВИ УСПРС РАДНИХ ПОДГРУПА ПРИ ШКОЛСКИМ УПРАВАМА

Јединствена листа технолошких вишкова

Листа радника са непотпуним радним временом

Слободна радна места

МОЈА ПРАВА – ПРЕУЗИМАЊЕ

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – ТЕХНОЛОШКИ ВИШАК

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – НЕПУНО РАДНО ВРЕМЕ

ПОПУСТИ ЗА ЧЛАНОВЕ УСПРС

ПЕТИЦИЈА УНИЈЕ СПРС – СМАЊЕЊЕ БРОЈА УЧЕНИКА У ОДЕЉЕЊУ

ПКУ – Covid 19

ПРОСВЕТА ИМА РЕЧ

Одлуке о расписивању конкурса на одређено и на неодређено. Споразуми о преузимању запослених Решења о избору кандидата

konkursi

VII a Фаза одобрених радних места 30 – 50%

VII Фаза одобрених радних места

VI Фаза одобрених радних места

V Фаза одобрених радних места

IV фаза одобрених радних места

III Фаза одобрених радних места

II Фаза одобрених радних места

I Фаза одобрених радних места

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll