На терапији са министарком просвете

25. јул 2023.

На терапији са министарком просвете

Блиц ТВ емитује серијал ,,На терапији са Славицом Ђукић Дејановић“, где се на каучу докторке сваке среде смењују позната лица из нашег јавног живота, који пред терапеутом и камерама одговарају на до сада непостављена питања и причају до сада неиспричане приче. ,,Мало је људи који ће вам дати да завирите у њихову душу. Још је мање оних који умеју да је откључају и излече. Емисија „На терапији“ их окупља све на једном месту“, стоји у опису серијала који води новоизабрана министарка просвете.

Изгледа да је девастиран, апатичан и депресиван просветни систем, последњих деценија суочен са озбиљном дијагнозом, која захтева свеобухватну психоанализу и адекватну терапију, добио докторку од које се очекује да одговори на сва до сада постављена питања, откључа замрзнути дијалог и излечи школство од трауматичних догађаја који га још увек потресају. Чињеница да је на чело Министарства просвете изабрана проф. др Славица Ђукић Дејановић, неуропсихијатар, говори у прилог томе да смо зрели за колективну терапију као друштво у целини.

Образовном систему су неопходне политике усмерене на  квалитет програма, кадрова, веће ангажовање институција и умрежавање свих актера који у њему учествују, већа буџетска издвајања и финансијска улагања, која би просветним радницима омогућила достојанствен положај и квалитетан рад, а самим тим ученике и родитеље ослободила брига и стрепњи за безбедност деце у школи. Међутим, овде се следи коалициона политика која има тапију на ову функцију, очигледно не толико жељену, с обзиром да смо у ванредном стању и  в.д. статусу већ скоро три месеца.

Тако смо после неопозиве оставке министра Ружића, изгледа да је он једини могао да поднесе да дẚ оставку на место министра, имали (из)ванредан завршетак школске године по одлуци Владе Републике Србије, чији је дојучерашњи потпредседник био, сада већ бивши министар Бранко Ружић. Новоизабрана министарка, бивша председница Народне скупштине Републике Србије, од данас је на водећој функцији у министарству просвете. Владари власти овладали су техникама владања, па тако бивши постају садашњи и актуелни. Све нас то уводи у колективну хипнозу која представља премошћавање критичног фактора и успостављање прихватљивог селективног размишљања. Хипнотичка индукција се састоји од прелиминарних разговора у којима се дају савети и упутства, а које смо водили на Савету за спречавање вршњачког насиља и јавним расправама о Нацрту закона о изменама и допунама Закона о основама система образовања и васпитања у Новом Саду, Нишу и Београду, где је сваки смислен предлог одбијен, тако да терапија се наставља.

Иако постоје многи митови о хипнози, она је потпуно безбедна и хипнотерапеути вам не могу урадити ништа нежељено, супротно, особа која жели да реши неки проблем, одлази са свесним знањем код терапеута. Целокупна терапија изгледа као разговор, особа је потпуно свесна свега у сваком тренутку и у сваком тренутку може, уколико жели, прекинути или решити свој проблем.

Просветни радници свега су свесни.

Док се у образовању проблеми нагомилaвају, уместо да се решавају, незадовољство расте.

Весна Јеротијевић, портпарол Уније СПРС
КАНЦЕЛАРИЈА УСПРС: 065/944 2000

Unija sprs logo

ПРАВНА СЛУЖБА УНИЈЕ СПРС: pravnik2usprs@gmail.com pravnik3usprs@gmail.com usprspravnik@gmail.com

ЧЛАНОВИ УСПРС РАДНИХ ПОДГРУПА ПРИ ШКОЛСКИМ УПРАВАМА

Јединствена листа технолошких вишкова

Листа радника са непотпуним радним временом

Слободна радна места

МОЈА ПРАВА – ПРЕУЗИМАЊЕ

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – ТЕХНОЛОШКИ ВИШАК

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – НЕПУНО РАДНО ВРЕМЕ

ПОПУСТИ ЗА ЧЛАНОВЕ УСПРС

ПЕТИЦИЈА УНИЈЕ СПРС – СМАЊЕЊЕ БРОЈА УЧЕНИКА У ОДЕЉЕЊУ

ПКУ – Covid 19

ПРОСВЕТА ИМА РЕЧ

Одлуке о расписивању конкурса на одређено и на неодређено. Споразуми о преузимању запослених Решења о избору кандидата

konkursi

VII a Фаза одобрених радних места 30 – 50%

VII Фаза одобрених радних места

VI Фаза одобрених радних места

V Фаза одобрених радних места

IV фаза одобрених радних места

III Фаза одобрених радних места

II Фаза одобрених радних места

I Фаза одобрених радних места

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll